Page 27 - wines
P. 27

ΝΤΟΥΓΚΟΣ


















                                                        Rapsani old vines


                                                        Ερυθρός ξηρός
                                                        Ποικιλίες: Ξινόμαυρο, Κρασάτο, Σταυρωτό

                                                        Τα σταφύλια προέρχονται: Οι αμπελώνες εκτείνονται στις θέσεις Προσήλια
                                                        και  Τορτούρα  Ραψάνης, σε  υψόμετρο  550-700  μέτρα, στις  βορειοδυτικές

                                                        πλαγιές του Ολύμπου. Η καλλιέργεια είναι ξερική, βιολογική με αποτέλεσμα

                                                        η στρεμματική απόδοση να μην ξεπερνά τα 500-800 κιλά/στρέμμα.
                                                        Η premium Ραψάνη παράγεται από παλαιά κλήματα 50-60 ετών παράγεται

                                                        από πολύ μικρές στρεμματικές αποδόσεις και μετά από εξαιρετικά αυστηρή
                                                        επιλογή φρούτου.

                                                        Οινοποίηση κλασική ερυθρή, ωρίμανση σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα
                                                        βαρέλια για 18 μήνες και παλαίωση για έξι μήνες στη φιάλη.

                                                        Τύπος εδάφους: Το έδαφος είναι  πετρώδες σχιστολιθικό, πλούσιο σε
                                                        οργανική ουσία και σε συνδυασμό με το ιδανικό μικρόκλιμα δίνει θαυμάσια

                                                        οργανοληπτικά χαρακτηριστικά στο κρασί.
                                                        Τα χαρακτηριστικά του: Αρωματική πολυπλοκότητα στη μύτη με βότανα,

                                                        λιβάνι και ζωηρό κόκκινο φρούτο. Κρασί πυκνής δομής και τοπ φινέτσας που

                                                        θα αποζημιώσει περαιτέρω παλαίωση.
                                                        Αλκοολικός τίτλος: 13,5%

                                                        Απολαύστε το: Σε κανάτα μετάγγισης, σε θερμοκρασία 16-18°C και σε ποτήρια
                                                        μεγάλου όγκου.

                                                        Συνοδεύει: όμορφα αρνί στον φούρνο.





 26                                                                             27 27
   22   23   24   25   26   27   28   29   30   31   32