Page 23 - wines
P. 23

ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ ΓΙΑΝΝΗ

















                                                        Ακακίες Sparkling


                                                        Ροζέ αφρώδες
                                                        Ποικιλίες: 100% ξινόμαυρο

                                                        Τα σταφύλια προέρχονται: Από τους αμπελώνες ομάδας παραγωγών του
                                                        Αγίου Παντελεήμονα στη ζώνη ΠΟΠ Αμυνταίου

                                                        Τύπος εδάφους: Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο 600μ. και υπάγονται

                                                        στο Δήμο Αγ. Παντελεήμονα εντός των ορίων της αμπελουργικής ζώνης
                                                        ΠΟΠ Αμυνταίου. Tα εδάφη είναι αμμώδη και φτωχά, προσφέροντας έτσι τη

                                                        δυνατότητα για παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα
                                                        Τα χαρακτηριστικά του: Ανοιχτό τριανταφυλλί χρώμα και έντονος αφρισμός

                                                        είναι οι πρώτες ενδείξεις ενός κρασιού που έχει δημιουργηθεί για να μετατρέπει
                                                        σε γιορτή την κάθε στιγμή. Την εμπειρία συμπληρώνουν τα ζωηρά αρώματα

                                                        φράουλας και κερασιού, χαρακτηριστικά του Ξινόμαυρου, και η τονισμένη
                                                        οξύτητα, η οποία προσθέτει στο κρασί νεύρο και ισορροπία με την κομψή

                                                        γλυκύτητα.
                                                        Αλκοολικός τίτλος: 11%

                                                        Συνοδεύει: Iδανικά πιάτα της καθημερινής μεσογειακής, αλλά και της

                                                        εξωτικής κουζίνας, λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, ή μόνο του, στην αρχή ή
                                                        και στο τέλος ενός γεύματος.

                                                        Απολαύστε το: στους 10-12  C
                                                                                         ο
                                                        Μπορεί να διατηρηθεί σε κατάλληλες συνθήκες για 2-3 χρόνια.








 22                                                                             23 23
   18   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28