Page 24 - wines
P. 24

Σαμαρόπετρα

                                                        Λευκό ξηρό

                                                        Ποικιλίες: Ροδίτης 50%, Sauvignon Blanc 50%

                                                        Τα σταφύλια προέρχονται: Οι ποικιλίες Ροδίτης και Sauvignon Blanc
                                                        προέρχονται από ορεινούς αμπελώνες του Αγίου Παντελεήμονα Αμυνταίου

                                                        με στρεμματική απόδοση που κυμαίνεται από 600-800 κιλά ανά στρέμμα.

                                                        Τύπος εδάφους: Τα εδάφη των αμπελώνων είναι αμμώδη και συμβάλλουν
                                                        στην παραγωγή κρασιών με εξαιρετική φινέτσα και πλούσιο άρωμα.

                                                        Τα χαρακτηριστικά του:  Προϊόν μιας χρονιάς που έδωσε εξαιρετικής
                                                        ποιότητας Sauvignon Blanc, η Σαμαρόπετρα 2015 είναι ένα κρασί με έντονα

                                                        αρώματα που γεμίζουν το ποτήρι με φρεσκάδα από κομμένο γρασίδι, πιπεριά
                                                        και ακτινίδιο, ενισχυμένα από τις νότες εξωτικών φρούτων του ώριμου Ροδίτη.

                                                        Στο στόμα, η ζωηρή αλλά κομψή οξύτητα υποστηρίζει τη γευστική ένταση και
                                                        καταλήγει σε ένα παρατεταμένο αρωματικό τελείωμα.

                                                        Αλκοολικός τίτλος: 13,5%
                                                        Συνοδεύει: Ισορροπημένo, πληθωρικό και ιδανικό να συνοδεύσει σαλάτες

                                                        και θαλασσινά ή μόνο του σαν ένα δροσιστικό απεριτίφ.

                                                        Απολαύστε το: 12 C
                                                                              ο
                                                        Μπορεί να διατηρηθεί: σε κατάλληλες συνθήκες για 2-3 χρόνια.











                                                                                24
   19   20   21   22   23   24   25   26   27   28   29