Page 20 - wines
P. 20

ΚΤΗΜΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ


                                                        Τύπος: Λευκός ξηρός


                                                        Ποικιλίες: Μαλαγουζιά, που διασώθηκε από εξαφάνιση χάρη στις προσπάθειες

                                                        του Βαγγέλη Γεροβασιλείου.



                                                        Μετά την προζυμωτική εκχύλιση, η οινοποίηση πραγματοποιείται σε

                                                        ανοξείδωτες δεξαμενές στους 18-20°C, ενώ ποσότητα οινοποιείται σε δρύινα
                                                        γαλλικά βαρέλια. Το κρασί παραμένει με τις οινολάσπες του για μερικούς

                                                        μήνες, κερδίζοντας σε δομή και σώμα.
                                                        Τα χαρακτηριστικά του:  Έχει λαμπερό αχυρένιο χρώμα με πρασινωπές

                                                        ανταύγειες και αρώματα ώριμων φρούτων, όπως αχλάδι, μάνγκο και κίτρο.
                                                        Στο  στόμα  παρουσιάζεται  πλούσιο  και  γεμάτο  με  αρώματα  λεμονιού,  που

                                                        δίνουν ένα ισορροπημένο τελείωμα.

                                                        Σερβίρεται στους 8-10°C.
                                                        Συνοδεύει: μεσογειακά πιάτα, θαλασσινά, πουλερικά, ζυμαρικά με ελαφριές

                                                        σάλτσες και σαλάτες φρέσκων λαχανικών.








                                                                                20
   15   16   17   18   19   20   21   22   23   24   25