Page 113 - mag_45
P. 113

της Γεωργία Δουκοπούλου

                                                                                      Διαιτολόγος - Διατροφολόγος













































                                                                                                                               113














               θετικό είναι πως μεταβολίζεται πιο αργά απ’           Βιβλιογραφία
               ό,τι η κοινή ζάχαρη αλλά σε επίπεδο θερμί-            1. Lustig, R., Schmidt, L., Brindis, C., (2012).
               δων, είναι το ίδιο.                                   Public health: The toxic truth about sugar. Nature,
               το σιρόπι σφενδάμου                                   Vol. 482, pp 27–29
                                                                     2. Aren, J., Van, H., (1991). Dietary energy density
               Πρόκειται  για  το  χυμό  που  προκύπτει  από         on using sugar alchohols as replacements for sugars.
               δέντρα σφενδάμου στην Βόρειο Αμερική και              The Nutrition Society, Vol.50(2), pp 383-390
               τον Καναδά. Εξαιρετική πηγή ψευδαργύρου               3. Hallfrisch, J., (1990). Metabolic effects of dietary
               και μαγγανίου. Το αγνό σιρόπι είναι ιδιαίτε-          fructose. The Federation of American Societies for
               ρα ακριβό προϊόν και για τον λόγο αυτό δια-           Experimental Biology, Vol.4 (9), pp 2652-2660
               τίθεται αναμεμειγμένο με άλλες γλυκαντικές            4.  Drewnowski, A., Bellisle,  F., (2007).  Liquid
                                                                     calories, sugar, and body weight. American Society
               ουσίες. Χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστι-             for Clinical Nutrition, Vol. 85 (3), pp 651-661
               κή και χαρίζει μια σιροπιαστή και πλούσια             5. Ruyter, C., Olthof, M., Seidell, J., Katan, M.,
               γλυκιά αίσθηση σε ζύμες. Υψηλό σε περιε-              (2012). A Trial of Sugar-free or Sugar-Sweetened
               κτικότητα σουκρόζης, αλλά παρόλα αυτά                 Beverages and Body Weight in Children. The new
               πιο υγιεινό από τη ζάχαρη. Περιέχει λιγότε-           England Journal of Medicine, Vol. 367, pp 1397-
                                                                     1406
               ρες θερμίδες και υψηλότερη συγκέντρωση
               ανόργανων συστατικών από το μέλι.
   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118