Page 118 - mag_45
P. 118

ΣΥΝΤΑΓΕΣ
















































   118                 Η κερασόπιτα της Γκίζελας



                                                    Υλικά        Εκτέλεση

                   1 κομπόστα κεράσι ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ
                                                                 Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να γί-
                                        100 γρ βούτυρο           νουν μαρέγγα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχα-
                                         150 γρ ζάχαρh          ρη και τους κρόκους των αυγών. Κοσκινίζουμε το

                        200 γρ αλεύρι κοσκινισμένο              αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν και τη βανίλια και τα
                                                  4 αυγά        προσθέτουμε στο βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπη-
                                          1 φακ. μπέκιν         μα, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τέλος

                                               1 βανίλια        προσθέτουμε τη μαρέγγα ανακατεύοντας απαλά
                                                               να μείνει το μίγμα μας αφράτο. Αδειάζουμε σε μι-
                               1 κουτ. χυμό λεμονιού           κρό ταψάκι και αραδιάζουμε από πάνω τα κεράσια

                                                               της κομπόστας που τα έχουμε ξεκουκουτσιάσει και
                                                               στραγγίσει. Ψήνουμε στους 190ο για 30 περίπου
                                                               λεπτά.










          Εργαστήριο Χειροποίητων

          Παραδοσιακών Προϊόντων
              Σωσάνδρα Αλμωπίας

              ΤΚ 584 00 / Ν.Πέλλας

                  Τηλ. 6944414105
   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122   123