Page 118 - mag_45
P. 118
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
118 Η κερασόπιτα της Γκίζελας
Υλικά Εκτέλεση
1 κομπόστα κεράσι ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια των αυγών να γί-
100 γρ βούτυρο νουν μαρέγγα. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχα-
150 γρ ζάχαρh ρη και τους κρόκους των αυγών. Κοσκινίζουμε το
200 γρ αλεύρι κοσκινισμένο αλεύρι, ρίχνουμε το μπέικιν και τη βανίλια και τα
4 αυγά προσθέτουμε στο βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπη-
1 φακ. μπέκιν μα, προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και τέλος
1 βανίλια προσθέτουμε τη μαρέγγα ανακατεύοντας απαλά
να μείνει το μίγμα μας αφράτο. Αδειάζουμε σε μι-
1 κουτ. χυμό λεμονιού κρό ταψάκι και αραδιάζουμε από πάνω τα κεράσια
της κομπόστας που τα έχουμε ξεκουκουτσιάσει και
στραγγίσει. Ψήνουμε στους 190ο για 30 περίπου
λεπτά.
Εργαστήριο Χειροποίητων
Παραδοσιακών Προϊόντων
Σωσάνδρα Αλμωπίας
ΤΚ 584 00 / Ν.Πέλλας
Τηλ. 6944414105