Page 117 - mag_45
P. 117

Kόρες με σπανάκι & καρότο
                                                    Υλικά                                                                      117
                                                                 Εκτέλεση
                      ΚΟΡΕΣ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ & ΚΑΡΟΤΟ
                                         "ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"            Βουτυρώνουμε μια φόρμα, με βούτυρο κατά προ-
                                               Μανιτάρια        αρεσκείας μας, όπως για παράδειγμα κολοκυθά-
                                                                 τίμηση αγελαδινό. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά της
                  Διάφορα λαχανικά (κολοκυθάκια,
                                μελιτζάνες, πιπεριές)
                                                                κια, μελιτζάνες, πιπεριές και τα σωτάρουμε με τα
                                             Κρεμμύδια          μανιτάρια και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Σβήνου-
                                    Άνιθος, μαϊντανός          και σάλτσα ντομάτας. Αφήνουμε να τραβήξουν.
                                                               με με λευκό κρασί, προσθέτουμε άνιθο, μαϊντανό
                                          Λευκό κρασί          Ετοιμάζουμε παράλληλα και τις κόρες με σπανάκι
                                               Βούτυρο        και καρότο, τις βράζουμε δηλαδή για περίπου τρία
                                    Σάλτσα ντομάτας          βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να αποκτήσει μια
                                                              λεπτά σε βραστό νερό ελαφρά αλατισμένο.
                                                              Στρώνουμε στην συνέχεια στη φόρμα μας τις κό-
                                                              ρες και προσθέτουμε τα λαχανικά. Καλύπτουμε με
                                                             άλλη μία στρώση κόρες και στη συνέχεια με τυρί
                                                             κατά προτίμηση μοτσαρέλα. Ψήνουμε στους 190


                                                            κρούστα χρυσαφιά. Αφήνουμε να κρυώσει και
                                                            να δέσει για δέκα περίπου λεπτά και σερβίρουμε
                                                            πάνω σε ένα "χαλάκι" σάλτσας από ντομάτα.
                                                             (Οι κόρες είναι παραδοσιακό ζυμαρικό της Μα-
        Εργαστήριο Χειροποίητων                            νται με φρέσκο γάλα και με φρέσκα αυγά. Οι κόρες με
                                                           κεδονίας. Στην κλασική τους συνταγή παρασκευάζο-
       Παραδοσιακών Προϊόντων                              σπανάκι & καρότο "Οπως Παλιά" ζυμώνονται με φρέ-

            Σωσάνδρα Αλμωπίας                             ιδανικά για χορτοφάγους, γευστικά και υγιεινά, με τις
                                                          σκο σπανάκι και με φρέσκα καρότα και δίνουν πιάτα
           ΤΚ 584 00 / Ν.Πέλλας                           βιταμίνες και τα αντιοξειδωτικά των δύο αυτών λαχα-

                Τηλ. 6944414105                          νικών που θεωρούνται από τα πιο θρεπτικά)
   112   113   114   115   116   117   118   119   120   121   122