Page 112 - mag_45
P. 112
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ
όΙ ΑΝΤΙκΑΤΑσΤΑΤΕσ
ÙËs ζάχαρης!
το νέκταρ ή σιρόπι αγαύης του φούρνου και να αυξάνεται το χρονικό
Προέρχεται από την αγαύη, το κακτοειδές διάστημα ψησίματος. Περιέχει 20 θερμίδες
φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκί- ανά κουταλάκι γλυκού.
λα. Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το το σιρόπι μελάσας
μέλι και με ελάχιστη ποσότητα παίρνεις την Η μελάσα είναι γλυκαντική ουσία που παρα-
γλύκα που θέλεις. Διαλύεται εύκολα και έχει σκευάζεται από ζαχαροκάλαμο και αποτελεί
ευχάριστη απαλή γεύση. Χρησιμοποιείται στη το τελικό προϊόν από τη διαδικασία καθαρι-
μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά επειδή σμού της ζάχαρης. Έχει ευχάριστη γλυκόπι-
κρυσταλλώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες, κρη γεύση και άρωμα και μπορεί να χρησι-
είναι αναγκαίο να μειώνεται η θερμοκρασία μοποιηθεί σε σάλτσες και σε γλυκίσματα. Το
112