Page 112 - mag_45
P. 112

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

               όΙ ΑΝΤΙκΑΤΑσΤΑΤΕσ
                 ÙËs   ζάχαρης!






               το νέκταρ ή σιρόπι αγαύης                             του φούρνου και να αυξάνεται το χρονικό

               Προέρχεται από την αγαύη, το κακτοειδές               διάστημα ψησίματος. Περιέχει 20 θερμίδες
               φυτό από το οποίο παίρνουμε και την τεκί-             ανά κουταλάκι γλυκού.
               λα. Το νέκταρ αγαύης είναι πιο γλυκό από το           το σιρόπι μελάσας
               μέλι και με ελάχιστη ποσότητα παίρνεις την            Η μελάσα είναι γλυκαντική ουσία που παρα-
               γλύκα που θέλεις. Διαλύεται εύκολα και έχει           σκευάζεται από ζαχαροκάλαμο και αποτελεί
               ευχάριστη απαλή γεύση. Χρησιμοποιείται στη            το τελικό προϊόν από τη διαδικασία καθαρι-
               μαγειρική και ζαχαροπλαστική, αλλά επειδή             σμού της ζάχαρης. Έχει ευχάριστη γλυκόπι-

               κρυσταλλώνεται σε υψηλές θερμοκρασίες,                κρη γεύση και άρωμα και μπορεί να χρησι-
               είναι αναγκαίο να μειώνεται η θερμοκρασία             μοποιηθεί σε σάλτσες και σε γλυκίσματα. Το















   112
   107   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117