Page 85 - mag_23
P. 85

από τη Δεσκάτη γρεβενών
                    έρχονται κάθε βδομάδα
                    το πρόβειο και κατσικίσιο
                    γιαούρτι, το κατσικίσιο
                    τυρί, το ανεβατό και το
                    γαλοτύρι.

















                                                       από τη Βραχιά τα ολόφρε-            νικά από την επανομή,
                                                       σκα αυγά (όταν θέλουν και           που τα φέρνει ο φίλος και
                                                       γεννούν οι κότες ελευθέρας          γείτονας ο γιώργος κάθε
                                                       βοσκής) του μάριου.                 μέρα.
                                                       Μαρμελάδες σπιτικές και ο           Όσον αφορά τα φρούτα,
                                                       φημισμένος χειροποίητος             μόνο εποχής, να είναι
                                                       χαλβάς Θεσσαλονίκης με              καλά η Λαχαναγορά της
                                                       κουβερτούρα και ψημένα              θεσσαλονίκης με την τερά-
                                                       αμύγδαλα. από τη γιορτή             στια ποικιλία της, που την
                                                       δεν θα μπορούσαν να λεί-            επισκεπτόμαστε δύο φορές
                                                       ψουν τα φρεσκότατα λαχα-            την εβδομάδα.
   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90