Page 85 - mag_23
P. 85
από τη Δεσκάτη γρεβενών
έρχονται κάθε βδομάδα
το πρόβειο και κατσικίσιο
γιαούρτι, το κατσικίσιο
τυρί, το ανεβατό και το
γαλοτύρι.
από τη Βραχιά τα ολόφρε- νικά από την επανομή,
σκα αυγά (όταν θέλουν και που τα φέρνει ο φίλος και
γεννούν οι κότες ελευθέρας γείτονας ο γιώργος κάθε
βοσκής) του μάριου. μέρα.
Μαρμελάδες σπιτικές και ο Όσον αφορά τα φρούτα,
φημισμένος χειροποίητος μόνο εποχής, να είναι
χαλβάς Θεσσαλονίκης με καλά η Λαχαναγορά της
κουβερτούρα και ψημένα θεσσαλονίκης με την τερά-
αμύγδαλα. από τη γιορτή στια ποικιλία της, που την
δεν θα μπορούσαν να λεί- επισκεπτόμαστε δύο φορές
ψουν τα φρεσκότατα λαχα- την εβδομάδα.