Page 87 - mag_23
P. 87
Kαβουροσαλάτα
με σολομό &
αβοκάντο
υλικά εκτέλεση
100 γρ. καβούρι ετοιμάζουμε την καβουροσαλάτα. αφού στραγγίξου-
σε κονσέρβα με το καβούρι το κομματιάζουμε. Κόβουμε τα καβου-
½ πακέτο καβουροπόδαρα ροπόδαρα σε πολύ μικρά κομμάτια. τα ρίχνουμε μαζί
λίγο σέλινο και λίγο με το καβούρι σε μπολ με το σέλινο και το μαϊντανό.
μαϊντανό ψιλοκομμένα λιώνουμε το αβοκάντο με πιρούνι, προσθέτουμε τη
μισό λεμόνι σε φέτες μαγιονέζα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά. Κα-
λύπτουμε με διαφανή μεμβράνη το μπολ. μετά παίρ-
1 κουτ. σ. μαγιονέζα
νουμε φορμάκια στρογγυλά ή σε σχήμα καρδιάς και
αλάτι πιπέρι τα στρώνουμε με τις κομμένες φέτες καπνιστού σο-
100 γρ. σολομό καπνιστό λομού, τα γεμίζουμε με τη καβουροσαλάτα. αφήνουμε
κομμένο σε φέτες να παγώσουν 2 με 3 ώρες σκεπασμένα με μεμβράνη
1 ώριμο αβοκάντο στο ψυγείο. μετά αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα τα
μαγιονέζα, ελιές, φέτες λεμο- φορμάκια πάνω σε φέτες μαρουλιού και στολίζουμε 87
νιού, μαρούλι για γαρνίρισμα με φέτες λεμονιού και λαχανικά.