Page 88 - mag_23
P. 88
υλικά
ΣΥντΑγΕΣ 6 μεγάλες πατάτες
ελαιόλαδο
600 γρ. κιμά μοσχαρίσιος
150 γρ. φέτα
1½ κουτ. σ. πελτέ ντομάτας
Πικάντικες 1 κουτί ολόκληρα ντοματάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι
ψιλοκομμένο
πατάτες 2 σκελίδες σκόρδο
3-4 πιπεριές chilli
1 καρότο σε ροδέλες
με κιμά 1 ξυλάκι κανέλα,
μπαχάρι, αλάτι & πιπέρι
εκτέλεση
Κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες
και τις βάζουμε λίγο στο γκριλ
αφού τις ραντίσουμε με λίγο ελαι-
όλαδο. μόλις πάρουν λίγο χρώ-
μα και από τις δυο πλευρές, τις
βγάζουμε. ετοιμάζουμε τον κιμά.
σωτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο
λάδι. Προσθέτουμε το σκόρδο,
88 το καρότο, τις καυτερές πιπεριές
(όσες αντέχετε) και τον κιμά. Όταν
«ασπρίσει» ο κιμάς, προσθέτουμε
τα ντοματάκια κι ανακατεύουμε.
Βάζουμε και τον πελτέ αφού τον
διαλύσουμε σε λίγο νεράκι. αρω-
ματίζουμε με την κανέλα και το
μπαχάρι και αλατοπιπερώνουμε.
μόλις πιεί τα υγρά του τον κατε-
βάζουμε από τη φωτιά.
σε ένα πυρέξ που έχουμε πρώτα
λαδώσει, στρώνουμε τις πατάτες
μας, από πάνω ρίχνουμε τον κιμά
και τέλος βάζουμε την τριμμένη
φέτα. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά.
Τip: Μπορείτε να φτιάξετε μια
ελαφριά μπεσαμέλ και να την
απλώσετε πάνω από τον κιμά.
Τέλος, πασπαλίζετε την επιφά-
νεια με τριμμένα τυριά και φρυγα-
νιά για χρώμα!