Page 90 - mag_23
P. 90

Σοκολατένια




               καρδιά






               υλικά
   90
                   3 τεμ. παντεσπάνι
                   400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

                  γάλα φρέσκο
                   1 κουτί σαντιγί γιώτης (περιέχει 2 φάκελα)

                  1 κρέμα γάλακτος
                  λικέρ πικραμύγδαλου

                   1 κονσέρβα κεράσια ή βύσσινα σε ελαφρύ σιρόπι
                   αμύγδαλα καβουρντισμένα                                           Καλή επιτυχία!


               εκτέλεση

               Χτυπάμε την κρέμα με το γάλα για να αφρατέψει, προσθέτουμε το λικέρ και συνεχίζουμε
               το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμα. λειώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, αφού κρυώσει προ-
               σθέτουμε μια κρέμα γάλακτος και αφήνουμε στο ψυγείο.

               ραντίζουμε το πρώτο παντεσπάνι με χυμό κερασιού μαζί με λίγο λικέρ. απλώνουμε τη
               μισή ποσότητα της σοκολάτας και πασπαλίζουμε με καβουρντισμένα αμύγδαλα.

               τοποθετούμε και το δεύτερο παντεσπάνι, το ραντίζουμε πάλι με χυμό κερασιού και λικέρ.
               εδώ απλώνουμε σαντιγί και από πάνω βάζουμε τα κεράσια ή βύσσινα που τα έχουμε
               στραγγίξει από τον χυμό τους.
               από πάνω τοποθετούμε το τελευταίο παντεσπάνι και το ραντίζουμε κι αυτό με το τελευταίο
               χυμό και λικέρ. Καλύπτουμε όλη την τούρτα με τη σοκολάτα και χρησιμοποιώντας ένα
               κορνέ κάνουμε κάποια σχέδια με τη σαντιγί. στολίζουμε με κεράσια και ξύσμα σοκολάτας!
   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94   95