Page 81 - mag_23
P. 81

από τη Γεωργία δουκοπούλου

                                                                                       Διαιτολόγος - Διατροφολόγος


               Το σκόρδο                                                               Τα σπαράγγια



               αποτελεί συμπυκνωμένη πηγή της                                          ναι, τα σπαράγγια!  θεω-
               αλισίνης, της ουσίας που                                                ρούνται αφροδισιακή τροφή
               βελτιώνει την κυκλοφο-                                                  και είναι από τις πλουσιότε-
               ρία του αίματος σε όλο το                                               ρες πηγές φολικού οξέος, ή
               σώμα, δημιουργώντας ένα αί-                                             αλλιώς βιταμίνης Β9, ενός
               σθημα θερμότητας. είναι η ουσία στην οποία                              θρεπτικού  συστατικού  που
               οφείλεται και η χαρακτηριστική και δυσάρεστη μυρωδιά του                αυξάνει την παραγωγή της
               σκόρδου, που ένα κλαδάκι μάραθου, όμως, θα την εξουδε-                  ισταμίνης.  η ισταμίνη είναι
               τερώσει!                                                                μέρος του σύνθετου χημικού
               Τα μυρωδικά & τα μπαχαρικά                                              μηχανισμού του οργανισμού
                                                                                       μας,  που ενεργοποιεί τις σε-

               η μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, η κανέλα, το πιπέρι, το                    ξουαλικές μας ορμές.
               κάρυ, η βανίλια και άλλα πολλά, όταν καταναλώνονται σε
               μικρές ποσότητες, αυξάνουν την θερμοκρασία του σώ-
               ματος μας, εντείνουν την κυκλοφορία του αίματος και
               οδηγούν σε υπεραιμία. ταυτόχρονα, με τη
               μυρωδιά που αναδύουν, κεντρίζουν
               την φαντασία και αυξάνουν την
               ερωτική επιθυμία.





               Το αβοκάντο



               το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ και άλλες
               ουσίες που βοηθούν στη καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού
               μας συστήματος και των νευροδιαβιβαστών. επίσης, περι-
               έχει βιταμίνη ε και ιχνοστοιχεία που βοηθούν στην παρα-
               γωγή των σεξουαλικών ορμονών. Δεν είναι τυχαίο ότι
               προέρχεται από ένα δέντρο που καλείται «δέντρο των
               όρχεων» και πιθανότατα από εκεί πήρε και την μεγάλη
               του φήμη.


               Βιβλιογραφία:
               •   Kolotkin, R., Binks, Μ., Crosby, R., Gress,R., Adams, T., (2006). Obesity and Sexual Quality of Life. Obesity,
               Vol.14(3), pp 472–479
               •  Itoa,  T.,  Trantb,  I.,  Polanc,  M.,  (2001).  A  Double-Blind  Placebo-Controlled  Study  of  ArginMax,  a  Nutritional
               Supplement for Enhancement of Female Sexual Function. Journal of Sex & Marital Therapy, Vol.27(5), pp. 541-549
               •  Singer, H., (2008). Hypoactive sexual desire. Journal of Sex & Marital Therapy, Vol.3(1), pp. 3-9
               •  Nagel, T., (1969). Sexual Perversion. The Journal of Philosophy, Vol. 66(1), pp. 5-17
               •  Shamloul, R., (2010). Natural Aphrodisiacs. The Journal of Sexual Medicine, Vol.7(1), pp 39–49
               •  Steinberg,  A.,  Oyama,  D.,  Rejba,  A.,  Kellogg,  S.,  Whitmore,  K.,  (2005).  Capsaicin  for  the  treatment  of  vulvar
               vestibulitis. American Journal of Obstetrics and Gynecology, Vol.192(5), pp1549-1553
               •  Maslow, A, (1973). A theory of human motivation. Psychological Review, Vol 50(4), 370-396
               •  Traish, A., Kim, N., Kweonsi, M., Munarriz, R., Goldstein, I., (2002). Role of androgens in female genital sexual
               arousal: receptor expression, structure, and function. Fertility and Sterility, Vol.77(4), pp. 11–18
               •  Salonia,A.,  Fabbri,F.,  Zanni,  G.,  Scavini,M.,  MD2,  Fantini,  G.,  Briganti,  A.,  Naspro,R.,  Parazzini,F.,  Gori,E.,
               Rigatti,P., Montorsi,F., (2006). Original Research-Women’s sexual health: Chocolate and Women's Sexual Health: An
               Intriguing Correlation. The Journal of Sexual Medicin, Vol.3(3), pp. 476–482
   76   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86