Page 89 - mag_23
P. 89
Χοιρινό με μέλι
& μήλο
89
υλικά εκτέλεση
1 λάχανο μοβ μέτριο Κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομμάτια. σε μια κα-
1200 γρ. χοιρινό (πλάτη) τσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με
2 μήλα το σκόρδο και τσιγαρίζουμε με 2 κουταλιές ελαι-
1 κρεμμύδι όλαδο. Προσθέτουμε το λάχανο, αλάτι και πιπέρι.
2 σκελίδες σκόρδο στο κέντρο τώρα της κατσαρόλας τοποθετούμε το
χοιρινό. μόλις πάρει λίγο χρώμα το καλύπτουμε
σαμπάνια ή αφρώδες κρασί με το λάχανο και σβήνουμε με τη σαμπάνια ή με
2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια) αφρώδη οίνο. σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και μα-
τριμμένα γειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μιάμιση ώρα περίπου
2 κ.σ. μέλι προσθέτοντας σαμπάνια αν χρειαστεί. στο μεταξύ
ελαιόλαδο αναμειγνύουμε το μέλι με το γαρίφαλο και το πιπέρι.
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι μεταφέρουμε το χοιρινό σε ταψί, το αλείφουμε με
2 κλαράκια δενδρολίβανου το μέλι και τα μπαχαρικά μας και τα ψήνουμε στους
200 βαθμούς για μισή ώρα. Προσθέτουμε στο λά-
(προαιρετικά)
χανο, τα μήλα κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε
το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το
φούρνο το κρέας το κόβουμε σε φέτες και το σερ-
βίρουμε πολύ ζεστό πάνω στο λάχανο και τα μήλα!