Page 89 - mag_23
P. 89

Χοιρινό με μέλι




                                                                                        & μήλο






                                                                                                                                89







               υλικά                                            εκτέλεση

                   1 λάχανο μοβ μέτριο                          Κόβουμε το λάχανο σε μικρά κομμάτια. σε μια κα-
                   1200 γρ. χοιρινό (πλάτη)                     τσαρόλα βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με

                   2 μήλα                                       το σκόρδο και τσιγαρίζουμε με 2 κουταλιές ελαι-
                   1 κρεμμύδι                                   όλαδο. Προσθέτουμε το λάχανο, αλάτι και πιπέρι.

                   2 σκελίδες σκόρδο                            στο κέντρο τώρα της κατσαρόλας τοποθετούμε το
                                                                χοιρινό.  μόλις πάρει λίγο χρώμα το καλύπτουμε
                   σαμπάνια ή αφρώδες κρασί                     με το λάχανο και σβήνουμε με τη σαμπάνια ή με
                   2 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια)                     αφρώδη  οίνο.  σκεπάζουμε  τη  κατσαρόλα  και  μα-
                 τριμμένα                                       γειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μιάμιση ώρα περίπου

                   2 κ.σ. μέλι                                  προσθέτοντας σαμπάνια αν χρειαστεί. στο μεταξύ
                   ελαιόλαδο                                    αναμειγνύουμε το μέλι με το γαρίφαλο και το πιπέρι.
                   αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι                μεταφέρουμε το χοιρινό σε ταψί, το αλείφουμε με

                   2 κλαράκια δενδρολίβανου                     το μέλι και τα μπαχαρικά μας και τα ψήνουμε στους
                                                                200 βαθμούς για μισή ώρα. Προσθέτουμε στο λά-
                 (προαιρετικά)
                                                                χανο, τα μήλα κομμένα σε φέτες και συνεχίζουμε
                                                                το μαγείρεμα για 15 λεπτά ακόμα. Βγάζουμε από το
                                                                φούρνο το κρέας το κόβουμε σε φέτες και το σερ-
                                                                βίρουμε πολύ ζεστό πάνω στο λάχανο και τα μήλα!
   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93   94