Page 86 - mag_24
P. 86
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Iνδική σαλάτα
με ρεβίθια
υλικά
1 φλ. αποξηραμένα εκτέλεση
ρεβίθια (250 γρ.)
1. Μουσκεύουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 12 ώρες.
1 φλ. ψητές κόκκινες
και κίτρινες πιπεριές 2. Τα στραγγίζουμε, προσθέτουμε 1 κουτ. της σούπας σόδα
ψιλοκομμένες και τα τρίβουμε απαλά να φύγουν τα πολλά φλούδια. Τα
αφήνουμε στη σόδα 15'.
1/4 φλ. ψιλοκομμένες 3. Τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα και
ελιές Καλαμών
σκεπάζουμε με άφθονο κρύο νερό. Μόλις αρχίσουν να
1 σκελίδα σκόρδο βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε με τρυ-
πολτοποιημένο πητή κουτάλα όσο χρειαστεί. Σκεπάζουμε και σιγοβρά-
½ φλ. ψιλοκομμένο μαϊ- ζουμε για 60 λεπτά. Προσθέτουμε 1½ κ. γλ. αλάτι και
ντανό σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια καλά,
1 κ. γλ. κύμινο χωρίς να λιώσουν. Στραγγίζουμε.
4. Χτυπάμε σε μπολ το χυμό λεμονιού με το λάδι, το σκόρδο,
αλάτι & πιπέρι
το κύμινο, και αλατοπιπερώνουμε.
χυμό από 1 λεμόνι 5. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε βαθιά πιατέ-
ελαιόλαδο λα και περιχύνουμε με το dressing.
86