Page 89 - mag_24
P. 89
89
Πορτοκαλένιος
υλικά
7 ποτήρια νερό χαλβάς
(1500 ml)
2 ποτήρια σιμιγδάλι χωρίς λάδι
χοντρό (500 γρ.)
2 βανίλιες
400 γρ. ζάχαρη εκτέλεση
αμύγδαλα ασπρισμένα 1. Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα.
και καβουρντισμένα 2. Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά και
ελαφρά βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά. Όταν
3 πορτοκάλια χυμό φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει φούσκες
(1 ποτήρι) και το ξύσμα μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.
φυστίκια Αιγίνης 3. Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί, αφή-
ανάλατα για ντεκόρ νουμε να κρυώσει και το βάζουμε στο ψυγείο για λί-
γες ώρες να παγώσει καλά.
4. Ξεφορμάρουμε και διακοσμούμε με τα φυστίκια.