Page 84 - mag_24
P. 84

υλικά
                                  ΣΥΝΤΑΓΕΣ
                                                                                           1 μεσαίου μεγέθους
                                                                                          κουνουπίδι, κομμένο σε
          Ταμπουλέ                                                                         1 κουπάκι τοματίνια
                                                                                          μικρά μπουκετάκια



                                                                                          cherry, κομμένα στα
            με ρόδι &                                                                     3 κ.σ. σπόρους ροδιού
                                                                                          τέσσερα

            κουνουπιδι                                                                    2 κ.σ. αποξηραμένα


                                                                                          cranberries

                                                                                          ½ φλιτζάνι φουντούκια
                                                                                          60 γρ. φέτα (προαιρετι-
                                                                                          κά)

                                                                                          ψιλοκομμένο μαϊντανό
                                                                                          και κόλιαντρο
                                                                                          1 κουταλάκι κύμινο
                                                                                       για τη σάλτσα

                                                                                          1 κ.σ. χυμό λεμονιού

                                                                                          1 κ.σ. μηλόξυδο
                                                                                          1 κ.σ. μέλι

                                                                                          3 κ.σ. έξτρα παρθένο
                                                                                          ελαιόλαδο
   84                                                                                     αλάτι & μαύρο πιπέρι


                                                                                    εκτέλεση

                                                                                    Είναι μια σαλάτα που δεν την έχου-
                                                                                    με συνηθίσει γιατί συνήθως τρώ-
                                                                                    με το κουνουπίδι βραστό. Το κου-
                                                                                    νουπίδι, όμως, αν το δοκιμάσεις
                                                                                    ωμό έχει τη γεύση του λάχανου και
                                                                                    γι'αυτό σας την προτείνουμε ανεπι-
                                                                                    φύλακτα!
                                                                                    Κόβουμε το κουνουπίδι σε πολύ
                                                                                    μικρά μπουκετάκια.
                                                                                      Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον
                                                                                    κόλιαντρο.

                                                                                      Καβουρντίζουμε ελαφρά τα φου-
                                                                                    ντούκια και τα χοντροκόβουμε.
                                                                                    Κόβουμε το τυρί σε μικρά κυβάκια
                                                                                    και τα τοματίνια σε τέταρτα.
                                                                                    Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ
                                                                                    όλα τα υλικά της σαλάτας και περι-
                                                                                    χύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε
                                                                                    φτιάξει και την έχουμε κρατήσει
                                                                                    στο ψυγείο μέχρι να ενωθούν οι
                                                                                    γεύσεις της.
   79   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89