Page 84 - mag_24
P. 84
υλικά
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
1 μεσαίου μεγέθους
κουνουπίδι, κομμένο σε
Ταμπουλέ 1 κουπάκι τοματίνια
μικρά μπουκετάκια
cherry, κομμένα στα
με ρόδι & 3 κ.σ. σπόρους ροδιού
τέσσερα
κουνουπιδι 2 κ.σ. αποξηραμένα
cranberries
½ φλιτζάνι φουντούκια
60 γρ. φέτα (προαιρετι-
κά)
ψιλοκομμένο μαϊντανό
και κόλιαντρο
1 κουταλάκι κύμινο
για τη σάλτσα
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. έξτρα παρθένο
ελαιόλαδο
84 αλάτι & μαύρο πιπέρι
εκτέλεση
Είναι μια σαλάτα που δεν την έχου-
με συνηθίσει γιατί συνήθως τρώ-
με το κουνουπίδι βραστό. Το κου-
νουπίδι, όμως, αν το δοκιμάσεις
ωμό έχει τη γεύση του λάχανου και
γι'αυτό σας την προτείνουμε ανεπι-
φύλακτα!
Κόβουμε το κουνουπίδι σε πολύ
μικρά μπουκετάκια.
Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τον
κόλιαντρο.
Καβουρντίζουμε ελαφρά τα φου-
ντούκια και τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε το τυρί σε μικρά κυβάκια
και τα τοματίνια σε τέταρτα.
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ
όλα τα υλικά της σαλάτας και περι-
χύνουμε με τη σάλτσα που έχουμε
φτιάξει και την έχουμε κρατήσει
στο ψυγείο μέχρι να ενωθούν οι
γεύσεις της.