Page 82 - mag_24
P. 82
ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ
ΣΆΡΆΚΟΣΤΗ:
ΚΆΤΆΝΆΛΏΣΗ Τι πρέπει
ΣΥΧΝΏΝ ΓΕΥΜΆΤΏΝ
Τα τακτά γεύματα εξισορ-
ροπούν τα επίπεδα της γλυ- να κάνουμε για
κόζης στον οργανισμό. Η
ανάγκη μας για κάτι γλυκό να μην βάλουμε
ακολουθία πολλών και συ-
χνών σνακ θα μειώσει την
και θα μας αποτρέψει από
την κατανάλωση μεγάλων βάρος;
ποσοτήτων φαγητού στα
κυρίως γεύματα.
ΜΆΓΕΙΡΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΏΣΤΟΥ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ
ΜΕ ΦΆΝΤΆΣΙΆ ΜΆΓΕΙΡΕΜΆΤΟΣ ΆΥΞΗΜΕΝΗ ΚΆΤΆΝΆΛΏΣΗ
ΦΡΟΥΤΏΝ
Η μαγειρική σε περίοδο νη- Ο τρόπος παρασκευής των Η υπερκατανάλωση τους θα
82 στείας απαιτεί φαντασία, γευμάτων μπορεί να αυξή- επιφέρει απότομη αύξηση
διότι έτσι θα υπάρχει και σει σημαντικά την ενεργει- των επιπέδων γλυκόζης στο
ποικιλία γευμάτων. Μπο- ακή τους αξία. Μπορούμε αίμα και αμέσως μετά από-
ρούμε άνετα να συνδυά- να καταναλώνουμε άφοβα τομη μείωση (αντιδραστική
σουμε λαχανικά με όσπρια ψητά, στη σχάρα, βραστά υπογλυκαιμία) με αποτέλε-
ή όσπρια με ξηρούς καρ- ή και ωμά φαγητά, ενώ θα σμα την πρόκληση πείνας.
πούς. Θα πρέπει τα πιάτα πρέπει να αποφεύγουμε το Για να αποφευχθεί αυτό,
μας να έχουν χρώμα, ποι- τηγάνισμα, κατά το οποίο μπορούμε να συνδυάσου-
κιλία και γεύση. τα τρόφιμα απορροφούν με την κατανάλωση ενός
αρκετό λάδι και οι θερμί- φρούτου με μία γενναιόδω-
δες αυξάνονται. ρη χούφτα ξηρούς καρπούς.