Page 82 - mag_24
P. 82

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΕΥΕΞΙΑ



              ΣΆΡΆΚΟΣΤΗ:












               ΚΆΤΆΝΆΛΏΣΗ                                                         Τι πρέπει
               ΣΥΧΝΏΝ ΓΕΥΜΆΤΏΝ
               Τα τακτά γεύματα εξισορ-
               ροπούν τα επίπεδα της γλυ-                 να κάνουμε για
               κόζης στον  οργανισμό.  Η
               ανάγκη μας για κάτι γλυκό  να μην βάλουμε
               ακολουθία πολλών και συ-
               χνών σνακ θα μειώσει την


               και θα μας αποτρέψει από
               την κατανάλωση μεγάλων                                                     βάρος;
               ποσοτήτων φαγητού στα
               κυρίως γεύματα.


               ΜΆΓΕΙΡΙΚΗ                           ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΏΣΤΟΥ                      ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ
               ΜΕ ΦΆΝΤΆΣΙΆ                         ΜΆΓΕΙΡΕΜΆΤΟΣ                        ΆΥΞΗΜΕΝΗ ΚΆΤΆΝΆΛΏΣΗ
                                                                                       ΦΡΟΥΤΏΝ
               Η μαγειρική σε περίοδο νη-          Ο τρόπος παρασκευής των             Η υπερκατανάλωση τους θα
   82          στείας απαιτεί φαντασία,            γευμάτων μπορεί να αυξή-            επιφέρει  απότομη  αύξηση

               διότι έτσι θα υπάρχει και           σει σημαντικά την ενεργει-          των επιπέδων γλυκόζης στο
               ποικιλία γευμάτων. Μπο-             ακή τους αξία.  Μπορούμε            αίμα και αμέσως μετά από-
               ρούμε άνετα να συνδυά-              να καταναλώνουμε άφοβα              τομη μείωση (αντιδραστική
               σουμε λαχανικά με όσπρια            ψητά, στη σχάρα, βραστά             υπογλυκαιμία) με αποτέλε-
               ή όσπρια με ξηρούς καρ-             ή και ωμά φαγητά, ενώ θα            σμα την πρόκληση πείνας.
               πούς. Θα πρέπει τα πιάτα            πρέπει να αποφεύγουμε το            Για να αποφευχθεί αυτό,
               μας να έχουν χρώμα, ποι-            τηγάνισμα, κατά το οποίο            μπορούμε να συνδυάσου-
               κιλία και γεύση.                    τα τρόφιμα απορροφούν               με την κατανάλωση ενός
                                                   αρκετό λάδι και οι θερμί-           φρούτου με μία γενναιόδω-
                                                   δες αυξάνονται.                     ρη χούφτα ξηρούς καρπούς.
   77   78   79   80   81   82   83   84   85   86   87