Page 85 - mag_24
P. 85

85
                                                  Tηγανητά μανιτάρια

               υλικά

                   1 συσκευασία μανιτάρια
                  λευκά (500 γρ.)                             με σάλτσα ροκφόρ

                     1 κουτάκι μπύρα               εκτέλεση
                     1½ φλ. αλεύρι περίπου
                                                   1.  Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη μπύρα,1 κουταλιά ελαιό-
                    αλάτι & πιπέρι                    λαδο και τα αναμειγνύουμε να γίνει ένας ομοιογενής χυλός,
                    1 κουταλιά ελαιόλαδο              σχετικά σφικτός που να μην τρέχει από το κουτάλι, αλλά να

                     ηλιέλαιο για το                  κυλά αργά. Αλατοπιπερώνουμε και τον αφήνουμε να μείνει
                  τηγάνισμα                           τουλάχιστον μισή ώρα στο ψυγείο πριν τον χρησιμοποιήσου-
                                                      με.

               για τη σάλτσα                       2.  Σκουπίζουμε τα μανιτάρια με χαρτί κουζίνας και τα βυθίζουμε
                                                      μέσα στον χυλό.
                     75 γρ. ροκφόρ
                                                   3.  Σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι βάζουμε το ηλιέλαιο να κάψει
                     ½ φλ. κρέμα γάλακτος             και τηγανίζουμε τα μανιτάρια (λίγα-λίγα για να μην κολλή-
                     2 κ. σ. χυμό λεμονιού            σουν μεταξύ τους και για να μην πέφτει η θερμοκρασία του

                     1 κ. σ. κονιάκ                   λαδιού) μέχρι να ροδίσουν.
                     ½ κουταλάκι πιπέρι            4.  Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα αφή-
                                                      νουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα διατηρούμε ζεστά.

                                                   5.  Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, απλά ανακατεύουμε όλα τα υλι-
                                                      κά σ’ ένα μπολ και τη σερβίρουμε μαζί με τα μανιτάρια.
   80   81   82   83   84   85   86   87   88   89   90