Page 87 - mag_24
P. 87

Γεμιστά




            καλαμαράκια                                                                                                         87








               υλικά                               εκτέλεση

                   1 κιλό καλαμαράκια,             1.  Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. Σοτάρουμε
                  καθαρισμένα                         στο μισό ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα και
                                                      στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα πλοκάμια.
                   ½ φλ. ελαιόλαδο
                                                      Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για 5 λεπτά.
                   2 μέτρια κρεμμύδια              2.  Προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρα-
                  ψιλοκομμένα
                                                      σί. Αφήνουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε
                   2 φρέσκα κρεμμυδά-                 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε
                  κια σε ροδέλες                      τον μαϊντανό και τον άνηθο. Αφήνουμε το ρύζι να μισοπιεί
                   ½ φλ. τσαγιού ρύζι                 τα υγρά του και να μισοκρυώσει σε σβηστό μάτι.

                   2 κ. σ. σταφίδα μαύρη           3.  Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και
                   ½ φλ. τσαγιού                      κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε μικρό
                  λευκό ξηρό κρασί                    πυρίμαχο σκεύος σε μία στρώση.
                                                   4.  Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και το υπόλοιπο
                   2 κ. σ. μαϊντανός
                                                                                                     ο
                                                      ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 175  σκεπασμένο,
                   4 κ. σ. μάραθος ή                  έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια και μείνουν με
                  άνηθος ψιλοκομμένος                 λίγη πηχτή σάλτσα (περίπου 30'). Κατά τη διάρκεια του
                   1 φλ. τσαγιού                      ψησίματος, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
                  τριμμένη ντομάτα                 TIP!  Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμαράκια,
                   αλάτι & πιπέρι                       πριν το σερβίρισμα!
   82   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92