Page 87 - mag_24
P. 87
Γεμιστά
καλαμαράκια 87
υλικά εκτέλεση
1 κιλό καλαμαράκια, 1. Ψιλοκόβουμε τα πλοκάμια των καλαμαριών. Σοτάρουμε
καθαρισμένα στο μισό ελαιόλαδο τα ξερά κρεμμύδια με τα φρέσκα και
στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και τα πλοκάμια.
½ φλ. ελαιόλαδο
Τα αφήνουμε να σοταριστούν κι αυτά για 5 λεπτά.
2 μέτρια κρεμμύδια 2. Προσθέτουμε το ρύζι, τη σταφίδα και σβήνουμε με το κρα-
ψιλοκομμένα
σί. Αφήνουμε 2' να εξατμιστεί το αλκοόλ, και ρίχνουμε
2 φρέσκα κρεμμυδά- 1/2 φλ. τσαγιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε
κια σε ροδέλες τον μαϊντανό και τον άνηθο. Αφήνουμε το ρύζι να μισοπιεί
½ φλ. τσαγιού ρύζι τα υγρά του και να μισοκρυώσει σε σβηστό μάτι.
2 κ. σ. σταφίδα μαύρη 3. Γεμίζουμε τα καλαμάρια με ένα κουταλάκι του γλυκού και
½ φλ. τσαγιού κλείνουμε καλά με οδοντογλυφίδα. Τα βάζουμε σε μικρό
λευκό ξηρό κρασί πυρίμαχο σκεύος σε μία στρώση.
4. Περιχύνουμε τα καλαμάρια με την ντομάτα και το υπόλοιπο
2 κ. σ. μαϊντανός
ο
ελαιόλαδο. Ψήνουμε το φαγητό στους 175 σκεπασμένο,
4 κ. σ. μάραθος ή έως ότου μαλακώσουν τα καλαμαράκια και μείνουν με
άνηθος ψιλοκομμένος λίγη πηχτή σάλτσα (περίπου 30'). Κατά τη διάρκεια του
1 φλ. τσαγιού ψησίματος, προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.
τριμμένη ντομάτα TIP! Αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες από τα καλαμαράκια,
αλάτι & πιπέρι πριν το σερβίρισμα!