Page 27 - mag_53
P. 27
Κάθε πρωί μια άλλη μέρα ξεκινάει. Διαφορετι-
κή από την προηγούμενη. Μπορεί να χρειαστεί
να κάνουμε κάποιον τραχανά, ή κόρες ή άλλο
ζυμαρικό. Ίσως πρέπει να ανάψουμε το τζάκι να
κάνουμε φύλλα περέκ. Ίσως να έχουμε φρού-
τα που πρέπει να καθαρίσουμε, να κόψουμε, να
κάνουμε μαρμελάδα. Μπορεί να είναι εποχή κο-
μπόστας. Ή να έχουμε διάθεση να δοκιμάσουμε
μια καινούργια συνταγή. Κάθε μέρα κάτι άλλο.
Για να μην χάνουμε και το ενδιαφέρον μας!
Είμαστε πολύ περήφανοι για τους τραχανάδες
μας. Η γεύση τους ξυπνά καθαρό το συναίσθη-
μα που νιώθαμε σαν παιδιά. Ο τραχανάς είναι
ένα παραδοσιακό προϊόν, μεγάλης θρεπτι-
κής αξίας, που μέσα στην απλότητά του, έχει
αγαπηθεί πολύ. Ο τραχανάς μας ζεσταίνει
τα κρύα χειμωνιάτικα βράδια και μας χορ-
ταίνει, είναι ιδανικός μετά από ξενύχτι, μας
Μαρμελάδα μήλο με λουίζα 27
γιατροπορεύει και με αυτόν μεγαλώνουμε
τα παιδιά μας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής
δημιουργεί την ανάγκη να επιστρέψουμε
στα απλά, φυσικά στοιχεία της διατροφής,
αναζητώντας υγεία και ισορροπία. Στο ερ-
γαστήριο παράγουμε μια μεγάλη ποικιλία χειρο-
ποίητους τραχανάδες με τις καλύτερες πρώτες
ύλες. Όχι μόνο τους απλούς παραδοσιακούς,
αλλά και τραχανάδες λαχανικών, κατάλληλους
για όσους αποφεύγουν τα ζωικά παράγωγα και
τραχανάδες ολικής άλεσης και μάλιστα από νε-
ρόμυλο, για κάποιους που ακολουθούν ένα πιο
υγιεινό πρότυπο διατροφής.
Παράγουμε λοιπόν τραχανά γλυκό με φρέ-
σκο αγελαδινό γάλα, τραχανά ξινό με για-
ούρτι σπιτικό, τραχανά κατσικίσιο με φρέ-
σκο γίδινο γάλα, τραχανά ολικής άλεσης
με αλεύρι από τα σιτάρια μας που τα αλέ-
θουμε σε παραδοσιακό νερόμυλο. Επίσης
τραχανά λαχανικών με μια ποικιλία επτά
λαχανικών που τα παίρνουμε από τον κήπο
μας. Έναν πεντανόστιμο κολοκυθένιο τρα-
χανά, που περιέχει κολοκύθα και διάφο-