Page 29 - mag_53
P. 29

χη γεύση του. Οι κόρες με           σουσάμι. Όποιος τα γνω-             μπορούμε να έχουμε και
               σπανάκι & καρότο, ζυμώ-             ρίζει βρίσκει χίλιους τρό-          προσωπική επαφή με τους
               νονται με φρέσκο σπανάκι            πους να τα απολαύσει.               επαγγελματίες,  σε κάποια
               και με φρέσκα καρότα και            Τα γλυκά κουταλιού                  καταστήματα των Αθη-

               δίνουν πιάτα ιδανικά για            μας  είναι  ξεχωριστά               νών, και σε άλλες πόλεις,
               χορτοφάγους, γευστικά               γιατί είναι χειροποίη-              όπως στις Σέρρες, στην
               και υγιεινά, με τις βιταμί-         τα. Επιμένουμε να χρη-              Κατερίνη, στην Έδεσσα
               νες και τα αντιοξειδωτικά           σιμοποιούμε τις παλιές              και αλλού.
               των δύο αυτών λαχανι-               συνταγές,  και  αργές               Επίσης έχουμε προ-
               κών που θεωρούνται από              διαδικασίες. Τα περισ-              χωρήσει  σε  εξαγωγές.
               τα πιο θρεπτικά.  Επίσης            σότερα φρούτα συλλέ-                Έχουμε στείλει στη Ρω-
               παρασκευάζουμε             και      γονται από εμάς, δεν                σία γλυκά και μαρμε-
               Κόρες με σαφράν, για                περιέχουν πρόσθετα ή                λάδες,  στην  Πολωνία
               ένα πιάτο ιδιαίτερο.                συντηρητικά και παρα-               γλυκά και ζυμαρικά και

               Και όχι μόνο αυτά. Παρά-            σκευάζονται  σε  πολύ               φυσικά  στην  Γερμα-
               γουμε  μακαρίνα,  που               μικρές  ποσότητες  έτσι             νία.     Συνεργαζόμαστε
               είναι μικρό χειροποίη-              που κάθε κουταλιά να                με δύο εστιατόρια στο
               το μακαρονάκι, ταλια-               είναι μια μικρή από-                Μόναχο που μαγειρεύ-
               τέλες  και  παπαρδέλες.             λαυση.                              ουν τον τραχανά μας                      29
               Πλιγούρι και κορκότο                Οι μαρμελάδες μας χα-               και με κάποια καταστή-

               από τα σιτάρια μας που              ρακτηρίζονται από καθα-             ματα τροφίμων, που
               αλέθονται σε παραδοσια-             ρότητα  γεύσεων.  Παρα-             πωλούν τις μαρμελά-
               κό νερόμυλο. Και ακόμα              σκευάζονται από φρούτα              δες μας, τα γλυκά και
               κάνουμε φύλλα Περέκ.                φρεσκοκομμένα, ζουμε-               κάποιους τραχανάδες.
               Είναι έτοιμα προψημέ-               ρά, γλυκά και αρωματικά,            Χαιρόμαστε κάθε νέα συ-
               να φύλλα, που εμείς τα              που επιλέγονται με προ-             νεργασία και αυτό που
               ανοίγουμε με το χέρι                σοχή και καθαρίζονται με            μας ευχαριστεί ιδιαίτε-
               και τα ψήνουμε στο                  το χέρι. Δε χρησιμοποι-             ρα είναι ότι γνωρίζουμε
               τζάκι σε φωτιά από                  ούμε ποτέ συντηρητικά ή             νέους ανθρώπους και οι

               ξύλα. Με αυτά μπορείς               άλλα πρόσθετα και δου-              συνεργασίες γίνονται με
               να κάνεις πολύ γρήγορα              λεύουμε με μικρές ποσό-             τα χρόνια φιλίες.
               και εύκολα μια πεντανό-             τητες, ώστε να μη χάνεται           Επιθυμία μας είναι ο κό-
               στιμη πίτα και συγχρόνως            τίποτα από τη λάμψη, τη             σμος να γνωρίσει και
               ελαφριά γιατί τα φύλλα              μυρωδιά και την ουσία               να αγαπήσει τα προϊό-
               δεν περιέχουν καθόλου               του φρούτου!                        ντα μας. Πιστεύουμε πως
               λιπαρά. Επίσης μια άλλη             Αν και η παραγωγή μας               έχουμε ότι πιο εκλεκτό,

               πρόταση είναι να βάλεις             είναι εξαιρετικά μικρή, τα          αγνό και φυσικό σε σχέ-
               στο φύλλο γέμιση από ένα            προϊόντα μας βρίσκονται             ση με τη διατροφή και δεν
               μαλακό τυρί, να το ζεστά-           στα καλύτερα καταστήμα-             είναι τυχαίο που τα προϊ-
               νεις στο φούρνο και να το           τα της Ελλάδας. Στη Θεσ-            όντα μας αφήνουν τις κα-
               σερβίρεις με λίγο μέλι και          σαλονίκη  κυρίως,  όπου             λύτερες εντυπώσεις.
   24   25   26   27   28   29   30   31   32   33   34