Page 88 - mag_55
P. 88

συΝΤΑΓεσ
















































   88








                                             Tαχινόπιτα






                                               Υλικά       Εκτέλεση
                                                           Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα
                                       300 γρ. ταχίνι      το ταχίνι, το νερό και την άχνη ζάχαρη.
                                        350 γρ. νερό       Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder
                               450 γρ. ζάχαρη άχνη         και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει

                             450 γρ. αλεύρι μαλακό          ένας ενιαίος χυλός. Προσθέτουμε τα ξερά
                               ή για όλες τις χρήσεις       φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
                                                            Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρολαδωμένη
                       1 γεμάτο κ.γ. baking powder          φόρμα με διάμετρο 26 εκ.

                400-500 γρ. διάφορα ξερά φρούτα             Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
                                                             180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για
                       (σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα,
                χουρμάδες, σταφίδες) ψιλοκομμένα             30 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς
                                                             και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα

                                                  ΠΗΓΗ       30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα
                                                             μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.
   83   84   85   86   87   88   89   90   91   92   93