Page 88 - mag_55
P. 88
συΝΤΑΓεσ
88
Tαχινόπιτα
Υλικά Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα
300 γρ. ταχίνι το ταχίνι, το νερό και την άχνη ζάχαρη.
350 γρ. νερό Προσθέτουμε το αλεύρι και το baking powder
450 γρ. ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει
450 γρ. αλεύρι μαλακό ένας ενιαίος χυλός. Προσθέτουμε τα ξερά
ή για όλες τις χρήσεις φρούτα και ανακατεύουμε ελαφρώς.
Αδειάζουμε το μείγμα σε αλευρολαδωμένη
1 γεμάτο κ.γ. baking powder φόρμα με διάμετρο 26 εκ.
400-500 γρ. διάφορα ξερά φρούτα Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς, με αντιστάσεις πάνω-κάτω, για
(σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα,
χουρμάδες, σταφίδες) ψιλοκομμένα 30 λεπτά. Χαμηλώνουμε στους 170 βαθμούς
και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα
ΠΗΓΗ 30 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα
μαχαίρι αν το βυθίσουμε στο κέντρο του κέικ.