Page 89 - mag_55
P. 89
συΝΤΑΓεσ
Σάαααμαλι
με κρέμα λεμονιού
89
Υλικά για το σάμαλι:
Εκτέλεση
2 κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα ζάχαρη τέλος ρίχνουμε τη σόδα. Τα αφήνουμε κάποιο
Διαλέγουμε το πυρέξ που θα ψήσουμε το
3 κούπες σόδα ανθρακούχα (υγρό)
σάμαλι. Εκεί ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
2ωρο για να φουσκώσει το σιμιγδάλι και να
5 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν
0
πήξει ο χυλός. Ψήνουμε στους 200 για περίπου
πάουντερ τω μεταξύ σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά
45 λεπτά μέχρι να ροδίσει το γλυκό μας. Εν
Ξύσμα ενός λεμονιού
για το σιρόπι και τα βράζουμε για 5 με 6 λεπτά.
για το σιρόπι: Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο και το
4 κούπες νερό αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Μετά περιχύνουμε
4 1/2 κούπες ζάχαρη
με μια κουτάλα το καυτό σιρόπι με προσοχή να
χυμό 1 λεμονιού σιρόπι του. Σ το τέλος ετοιμάζουμε την κρέμα.
πάει παντού. Το αφήνουμε να απορροφήσει το
ξύσμα 1 λεμονιού
λίγο κονιάκ δωματίου) το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, το
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό (σε θερμοκρασία
για την κρέμα: χυμό, το ξύσμα και ανακατεύουμε με σύρμα.
1 κούπα νερό για λίγα λεπτά να δέσει η κρέμα. Τέλος,
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1 κ.σ. μαργαρίνη προσθέτοντας ή αφαιρώντας λίγο υγρό. Όταν η
προσθέτουμε τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε
ξύσμα από 1 λεμόνι
να λιώσει. Ελέγχουμε την πυκνότητα της κρέμας
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια
κρέμα κρυώνει σφίγγει αρκετά σαν ζελέ. Όπως
επιτυχία!
είναι ζεστή περιχύνουμε το σάμαλί μας. Καλή