Page 106 - mag_66
P. 106

ΣΥΝΤΑΓεΣ
































                                                         Tυρόπιτα
                                                                                     chaczapuri








                                                           γεωργιανή τυρόπιτα



   106                                                     Δημιουργία:  Ετοιμάζουμε  τη  ζύμη.  Διαλύουμε

                 υλικά                                     τη  μαγιά  με  τη  ζάχαρη  σε  1/4  κούπας  νερό  κι
                                                           αφήνουμε  να  φουσκώσει.  Ανακατεύουμε  σ'  ένα
                 για τη ζύμη                               μπολ το αλεύρι με το αλάτι, ανοίγουμε στο κέντρο
                                                           μια  λακουβίτσα  και  ρίχνουμε  μέσα  τη  μαγιά

                 • 500 γρ. αλεύρι                          και  το  νερό  και  ζυμώνουμε,  ώσπου  να  γίνει  μια
                                                           ζύμη  απαλή  που  να  μην  κολλάει  στα  δάχτυλα.
                 • 1 φλ. νερό ζεστό                        Αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει.

                 • 1 φλ. γιαούρτι                          Τη ζυμώνουμε, διπλώνοντάς την έτσι, ώστε το λάδι
                                                           να  ενσωματωθεί  μέσα  στη  ζύμη.  Τη  σκεπάζουμε
                 • 1 κουτ. γλ. ζάχαρη                      κι την αφήνουμε να φουσκώσει. Τη χωρίζουμε σε

                 • 1 κουτ. γλ. αλάτι                       τρία μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε χοντρό φύλλο
                                                           20 εκ., βάζουμε στο κέντρο το 1/3 το μίγμα τυριών
                 • 1 φακελάκι ξερή μαγιά                   και  αβγών  και  στρώνοντας  τις  άκρες  τριγύρω,

                 • 2 κουταλιές λάδι                        κλείνουμε  μέσα  τη  γέμιση,  σχηματίζοντας  μια

                    για τη γέμιση                          μπάλα.  Αφήνουμε  να  σταθούν  για  5'  και  τις
                                                           ανοίγουμε  σε  χοντρό  φύλλο  30  εκ.  Βάζουμε  τις
                 • 500 γρ. τυρί λευκό                      πίτες  σε  ταψάκια  βουτυρωμένα,  βουτυρώνουμε

                   ή φέτα τριμμένη                         τις επιφάνειες. Τις τσιμπάμε με μια οδοντογλυφίδα
                                                           για να φεύγει ο ατμός στο ψήσιμο. Τις ψήνουμε
                 • 2 αβγά                                  στους 250  Κελσίου, για 10' περίπου, να πάρουν
                                                                        0
                 Χρόνος προετοιμασίας:                     ρόδινο χρώμα. Σερβίρονται αμέσως.
                 1 ώρα

                 Χρόνος ψησίματος: 10'
   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111