Page 106 - mag_66
P. 106
ΣΥΝΤΑΓεΣ
Tυρόπιτα
chaczapuri
γεωργιανή τυρόπιτα
106 Δημιουργία: Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Διαλύουμε
υλικά τη μαγιά με τη ζάχαρη σε 1/4 κούπας νερό κι
αφήνουμε να φουσκώσει. Ανακατεύουμε σ' ένα
για τη ζύμη μπολ το αλεύρι με το αλάτι, ανοίγουμε στο κέντρο
μια λακουβίτσα και ρίχνουμε μέσα τη μαγιά
• 500 γρ. αλεύρι και το νερό και ζυμώνουμε, ώσπου να γίνει μια
ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
• 1 φλ. νερό ζεστό Αλείφουμε με λάδι και αφήνουμε να φουσκώσει.
• 1 φλ. γιαούρτι Τη ζυμώνουμε, διπλώνοντάς την έτσι, ώστε το λάδι
να ενσωματωθεί μέσα στη ζύμη. Τη σκεπάζουμε
• 1 κουτ. γλ. ζάχαρη κι την αφήνουμε να φουσκώσει. Τη χωρίζουμε σε
• 1 κουτ. γλ. αλάτι τρία μέρη. Ανοίγουμε το καθένα σε χοντρό φύλλο
20 εκ., βάζουμε στο κέντρο το 1/3 το μίγμα τυριών
• 1 φακελάκι ξερή μαγιά και αβγών και στρώνοντας τις άκρες τριγύρω,
• 2 κουταλιές λάδι κλείνουμε μέσα τη γέμιση, σχηματίζοντας μια
για τη γέμιση μπάλα. Αφήνουμε να σταθούν για 5' και τις
ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο 30 εκ. Βάζουμε τις
• 500 γρ. τυρί λευκό πίτες σε ταψάκια βουτυρωμένα, βουτυρώνουμε
ή φέτα τριμμένη τις επιφάνειες. Τις τσιμπάμε με μια οδοντογλυφίδα
για να φεύγει ο ατμός στο ψήσιμο. Τις ψήνουμε
• 2 αβγά στους 250 Κελσίου, για 10' περίπου, να πάρουν
0
Χρόνος προετοιμασίας: ρόδινο χρώμα. Σερβίρονται αμέσως.
1 ώρα
Χρόνος ψησίματος: 10'