Page 109 - mag_66
P. 109
ΣΥΝΤΑΓεΣ
...ÎÈ ¤Ó· ¢ÎÔÏ¿ÎÈ ÁÏ˘Îfi
Φραουλένια 109
Δημιουργία: Για τη κρέμα βανίλια,
υλικά βάζουμε σε μπολ τη φυτική κρέμα και με
το μίξερ τη χτυπάμε για 20' να αφρατέψει.
• σαβαγιάρ Την αφήνουμε στην άκρη. Μετά κάνουμε
το ίδιο με την κρέμα ζαχαροπλαστικής
• φράουλες κομμένες σε φέτες και το γάλα. Ενώνουμε τις κρέμες σε ένα
μεγάλο μπολ και τις βάζουμε για λίγη ώρα
Για τη κρέμα βανίλια: στο ψυγείο.
Βουτάμε ένα-ένα βιαστικά τα σαβαγιάρ,
• 1 κουτί κρέμα φυτική στο χυμό φράουλας και τα στρώνουμε σε
• 1 κρέμα (σε φάκελο) μια πιατέλα.
Απλώνουμε από πάνω τη μισή κρέμα
ζαχαροπλαστικής κομμένες φράουλες και συνεχίζουμε με
• 400 ml παγωμένο γάλα εναλλάξ στρώσεις σαβαγιάρ, κρέμας
και φράουλες τελειώνουμε με κρέμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού, το
Για το σιρόπι: σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το
βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες για
• χυμό φράουλας
να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρουμε
Για γαρνίρισμα: το γαρνίρουμε με φράουλες και γύρω-
• μικρές κομμένες φράουλες γύρω με σαβαγιάρ και τα δένουμε με μια
κορδέλα για όμορφη παρουσίαση!