Page 109 - mag_66
P. 109

ΣΥΝΤΑΓεΣ


































                               ...ÎÈ ¤Ó· ¢ÎÔÏ¿ÎÈ ÁÏ˘Îfi





                                Φραουλένια                                                                                     109











                                                                     Δημιουργία:  Για  τη  κρέμα  βανίλια,
                 υλικά                                               βάζουμε σε μπολ τη φυτική κρέμα και με
                                                                     το μίξερ τη χτυπάμε για 20' να αφρατέψει.
                 • σαβαγιάρ                                          Την αφήνουμε στην άκρη. Μετά κάνουμε
                                                                     το  ίδιο  με  την  κρέμα  ζαχαροπλαστικής
                 •  φράουλες κομμένες σε φέτες                       και το γάλα. Ενώνουμε τις κρέμες σε ένα

                                                                     μεγάλο μπολ και τις βάζουμε για λίγη ώρα

                 Για τη κρέμα βανίλια:                               στο ψυγείο.
                                                                     Βουτάμε  ένα-ένα  βιαστικά  τα  σαβαγιάρ,
                 •  1 κουτί κρέμα φυτική                             στο χυμό φράουλας και τα στρώνουμε σε
                 •  1 κρέμα (σε φάκελο)                              μια πιατέλα.
                                                                     Απλώνουμε  από  πάνω  τη  μισή  κρέμα
                     ζαχαροπλαστικής                                 κομμένες  φράουλες  και  συνεχίζουμε  με

                 •  400 ml παγωμένο  γάλα                            εναλλάξ  στρώσεις  σαβαγιάρ,  κρέμας
                                                                     και  φράουλες  τελειώνουμε  με  κρέμα.
                                                                     Ισιώνουμε την επιφάνεια του γλυκού, το
                 Για το σιρόπι:                                      σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και το
                                                                     βάζουμε στο ψυγείο για 2 περίπου ώρες για
                 •  χυμό φράουλας
                                                                     να σφίξει καλά. Λίγο πριν το σερβίρουμε
                 Για γαρνίρισμα:                                     το  γαρνίρουμε  με  φράουλες  και  γύρω-
                 •  μικρές κομμένες φράουλες                         γύρω με σαβαγιάρ και τα δένουμε με μια
                                                                     κορδέλα για όμορφη παρουσίαση!
   104   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114