Page 107 - mag_66
P. 107
ΣΥΝΤΑΓεΣ
Tυρόπιτα
γεωργιανή τυρόπιτα Μανιταρόπιτα
χωρίς φύλλο 107
υλικά
• 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια Δημιουργία: Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο
άσπρα σε φέτες σε αντικολλητικό τηγάνι μαζί με το πιπέρι και
την πάπρικα και προσθέτουμε τα μανιτάρια,
• 1½ ποτήρι τριμμένα καρότα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε
• 7-8 φέτες μπέικον ή ζαμπόν τα τριμμένα καρότα και το μπέικον, συνεχίζουμε
να σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας
κομμένα σε φετούλες ανά διαστήματα. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το
• 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο ελαιόλαδο, το αλεύρι, την τριμμένη γραβιέρα,
• 1 ποτήρι φαρίνα τα 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε
καλά. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα μανιταριών
• 1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε πάλι να ενσωματωθούν όλα
• 3/4 ποτήρι τριμμένο τυρί τα υλικά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε
ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μίγμα και
τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε σε όλη την
(ένταμ, έμενταλ κ.λ.π.) επιφάνειά της τη πίτα με τσένταρ. Χτυπάμε το
γάλα με το 1 αυγό σε ένα μπόλ και περιχύνουμε
• 4 αυγά παντού τη πίτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο
0
• 200 ml γάλα εβαπορέ φούρνο στους 180 για 30' περίπου μέχρι να
ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την
• πιπέρι
αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να “σταθεί”, τη
• πάπρικα κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.