Page 107 - mag_66
P. 107

ΣΥΝΤΑΓεΣ
































 Tυρόπιτα









   γεωργιανή τυρόπιτα    Μανιταρόπιτα



                                                                               χωρίς φύλλο                                     107


                υλικά


                • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια                   Δημιουργία:  Ζεσταίνουμε  λίγο  ελαιόλαδο

                  άσπρα σε φέτες                             σε  αντικολλητικό  τηγάνι  μαζί  με  το  πιπέρι  και
                                                             την  πάπρικα  και  προσθέτουμε  τα  μανιτάρια,
                • 1½ ποτήρι τριμμένα καρότα                  σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε
                • 7-8 φέτες μπέικον ή ζαμπόν                 τα τριμμένα καρότα και το μπέικον, συνεχίζουμε
                                                             να  σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν ανακατεύοντας
                   κομμένα σε φετούλες                       ανά  διαστήματα.  Σε  μεγάλο  μπολ  βάζουμε  το

                • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο                       ελαιόλαδο,  το  αλεύρι,  την  τριμμένη  γραβιέρα,

                • 1 ποτήρι φαρίνα                            τα 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα και ανακατεύουμε
                                                             καλά.  Τέλος  προσθέτουμε  το  μίγμα  μανιταριών
                • 1 ποτήρι τριμμένη γραβιέρα                 και  ανακατεύουμε  πάλι  να  ενσωματωθούν  όλα

                • 3/4 ποτήρι τριμμένο τυρί                   τα  υλικά.  Βουτυρώνουμε  και  αλευρώνουμε
                                                             ένα μέτριο ταψί ή πυρέξ, ρίχνουμε το μίγμα και
                τσένταρ ή άλλο κίτρινο τυρί                  το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε σε όλη την

                (ένταμ, έμενταλ κ.λ.π.)                      επιφάνειά  της  τη  πίτα  με  τσένταρ.  Χτυπάμε  το
                                                             γάλα με το 1 αυγό σε ένα μπόλ και περιχύνουμε
                • 4 αυγά                                     παντού  τη  πίτα.  Ψήνουμε  σε  προθερμασμένο
                                                                                    0
                • 200 ml γάλα εβαπορέ                        φούρνο  στους  180   για  30'  περίπου  μέχρι  να
                                                             ροδοκοκκινίσει. Τη βγάζουμε από το φούρνο, την
                • πιπέρι
                                                             αφήνουμε για 10 λεπτά στο ταψί να “σταθεί”, τη
                • πάπρικα                                    κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112