Page 104 - mag_67
P. 104
✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹ συΝΤΑγεσ
Φάβα με φούλια
Ful medames
Συνταγή από το Λίβανο
104
υλικά Δημιουργία: Βάζουμε τα φούλια σε τρυπητό και
τα πλένουμε καλά με νερό βρύσης.
Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε
• 1/2 κιλό Φούλια* ή
κρύο νερό να τα σκεπάζει, ένα κρεμμύδι ολόκληρο
κουκιά, αποφλοιωμένα & και τα δαφνόφυλλα ή το κάρυ. Τα σιγοβράζουμε σε
σπασμένα μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, γιατί
φουσκώνουν. Τα ανακατεύουμε πολλές φορές για
• 3 ξερά κρεμμύδια • 2 να μην «πιάσουν» και προσθέτουμε λίγο χλιαρό
φύλλα δάφνης ή 5-6 φύλλα νερό, αν χρειαστεί.
Μόλις βράσουν και γίνουν χυλός, τα κατεβάζουμε
κάρυ από τη φωτιά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι
• 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο και το κύμινο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και
σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι, χονδροκομμένο. Τα
• Αλάτι και πιπέρι προσθέτουμε στη φάβα, την ανακατεύουμε και την
• 1/2 κουτ. τριμμένο κύμινο αφήνουμε να κρυώσει.
• 1 ώριμη ντομάτα Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και τη ντομάτα, τα
προσθέτουμε στην κρύα φάβα και ανακατεύουμε.
κομμένη⅓ Βάζουμε τη φάβα σε ένα βαθύ πιάτο, τη
• 1/3 ματσάκι μαϊντανός διακοσμούμε με φετούλες ντομάτας, κρεμμυδιού,
κάπαρη και αραβικές φρεσκοψημένες πιτούλες.
ψιλοκομμένος Την περιχύνουμε με τις τρεις κουταλιές λάδι και
• 1 κουταλάκι κάπαρη είναι έτοιμη για κατανάλωση.
* φούλια υπάρχουν
και σε κονσέρβα