Page 104 - mag_67
P. 104

✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹  συΝΤΑγεσ


































                                                                              Φάβα με φούλια
                   Ful medames








                                                       Συνταγή από το Λίβανο



   104

                υλικά                                      Δημιουργία: Βάζουμε τα φούλια σε τρυπητό και

                                                           τα πλένουμε καλά με νερό βρύσης.
                                                           Τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα, προσθέτουμε
                • 1/2 κιλό Φούλια* ή
                                                           κρύο νερό να τα σκεπάζει, ένα κρεμμύδι ολόκληρο
                κουκιά, αποφλοιωμένα &                     και τα δαφνόφυλλα ή το κάρυ. Τα σιγοβράζουμε σε

                σπασμένα                                   μέτρια φωτιά με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα, γιατί
                                                           φουσκώνουν. Τα ανακατεύουμε πολλές φορές για
                • 3 ξερά κρεμμύδια • 2                     να  μην  «πιάσουν»  και  προσθέτουμε  λίγο  χλιαρό
                φύλλα δάφνης ή 5-6 φύλλα                   νερό, αν χρειαστεί.
                                                           Μόλις βράσουν και γίνουν χυλός, τα κατεβάζουμε
                κάρυ                                       από  τη  φωτιά  και  προσθέτουμε  αλάτι,  πιπέρι

                • 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο                     και  το  κύμινο.  Ζεσταίνουμε  το  ελαιόλαδο  και
                                                           σοτάρουμε το άλλο κρεμμύδι, χονδροκομμένο. Τα
                • Αλάτι και πιπέρι                         προσθέτουμε στη φάβα, την ανακατεύουμε και την

                • 1/2 κουτ. τριμμένο κύμινο                αφήνουμε να κρυώσει.

                • 1 ώριμη ντομάτα                          Ψιλοκόβουμε  το  μαϊντανό  και  τη  ντομάτα,  τα
                                                           προσθέτουμε στην κρύα φάβα και ανακατεύουμε.
                κομμένη⅓                                   Βάζουμε  τη  φάβα  σε  ένα  βαθύ  πιάτο,  τη
                • 1/3 ματσάκι μαϊντανός                    διακοσμούμε με φετούλες ντομάτας, κρεμμυδιού,
                                                           κάπαρη και αραβικές φρεσκοψημένες πιτούλες.
                ψιλοκομμένος                               Την περιχύνουμε με τις τρεις κουταλιές λάδι και

                • 1 κουταλάκι κάπαρη                       είναι έτοιμη για κατανάλωση.



                * φούλια υπάρχουν
                   και σε κονσέρβα
   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109