Page 107 - mag_67
P. 107

✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹  συΝΤΑγεσ


































                        ...ÎÈ ¤Ó· ÁÏ˘Îfi                              Νύχτες



                                 του Λιβάνου










                                                                     Δημιουργία                                                107
                υλικά                                                Το  σιρόπι:  Βάζουμε  σε  ένα  μπρίκι  το  νερό,

                                                                     τη  ζάχαρη  και  το  λεμόνι  και  βράζουμε  για  3'
                • Για την κρέμα                                      περίπου.  Προσθέτουμε  το  ροδόνερο  και  το
                                                                     ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσει.
                900 ml γάλα                                          Η κρέμα: Βάζουμε το κρύο γάλα σε κατσαρόλα
                3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό                            και  προσθέτουμε  το  σιμιγδάλι  και  το  αλάτι.
                                                                     Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας
                λίγο αλάτι                                           συνεχώς  μέχρι  να  δέσει  η  κρέμα.  Θέλει

                1/2 κουταλιά τριμμένη μαστίχα                        περίπου 10-15'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και
                                                                     προσθέτουμε ανθόνερο, ροδόνερο, μαστίχα και
                1 κουτ. σούπας ροδόνερο                              γλυκό τριαντάφυλλο, αν έχουμε. Ανακατεύουμε
                1 κουτ. σούπας ανθόνερο                              καλά.  Αδειάζουμε  σε  βρεγμένο  πυρέξ  και
                                                                     στρώνουμε  την  επιφάνεια  με  σπάτουλα.
                2 κουτ. σούπας γλυκό τριαντάφυλλο                    Αφήνουμε να κρυώσει.
                                                                     Η  επίστρωση  κρέμας:  Χτυπάμε  στο  μίξερ
                • Για την επικάλυψη                                  την κρέμα γάλακτος ή το γάλα το εβαπορέ να
                                                                     γίνει  σαντιγί  ή  ανακατεύουμε  σε  μπολ  με  το
                3/4 κούπας σαντιγί ή κρέμα                           σύρμα την κρέμα καρύδας για να αφρατέψει.

                καρύδας ή γάλα εβαπορέ                               Απλώνουμε πάνω στην κρέμα με το σιμιγδάλι
                                                                     και  στρώνουμε  ομοιόμορφα.  Βάζουμε  στο
                • Για το σιρόπι                                      ψυγείο να κρυώσει.
                                                                     Το στόλισμα:
                3/4 κούπας ζάχαρη                                    Στολίζουμε  με  τριμμένα  αλλά  και  ολόκληρα

                1/2 κούπα νερό                                       φυστίκια  Αιγίνης.  Σκεπάζουμε  με  μεμβράνη
                                                                     στο ψυγείο και σερβίρουμε περιχύνοντας με το
                1 κουταλιά σούπας λεμόνι                             αρωματικό μας σιρόπι.

                1 κουταλιά γλυκού ροδόνερο                           Αν  βάλουμε  κρέμα  καρύδας  ή  κρέμα  γάλακτος  ή  γάλα

                1 κουταλιά γλυκού ανθόνερο                           εβαπορέ, θα πρέπει τα κουτάκια να είναι καλά παγωμένα στο
                                                                     ψυγείο, τουλάχιστον μια νύχτα, για να χτυπηθούν σωστά.
   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111   112