Page 107 - mag_67
P. 107
✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹ συΝΤΑγεσ
...ÎÈ ¤Ó· ÁÏ˘Îfi Νύχτες
του Λιβάνου
Δημιουργία 107
υλικά Το σιρόπι: Βάζουμε σε ένα μπρίκι το νερό,
τη ζάχαρη και το λεμόνι και βράζουμε για 3'
• Για την κρέμα περίπου. Προσθέτουμε το ροδόνερο και το
ανθόνερο και αφήνουμε να κρυώσει.
900 ml γάλα Η κρέμα: Βάζουμε το κρύο γάλα σε κατσαρόλα
3/4 κούπας σιμιγδάλι ψιλό και προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας
λίγο αλάτι συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Θέλει
1/2 κουταλιά τριμμένη μαστίχα περίπου 10-15'. Αποσύρουμε από τη φωτιά και
προσθέτουμε ανθόνερο, ροδόνερο, μαστίχα και
1 κουτ. σούπας ροδόνερο γλυκό τριαντάφυλλο, αν έχουμε. Ανακατεύουμε
1 κουτ. σούπας ανθόνερο καλά. Αδειάζουμε σε βρεγμένο πυρέξ και
στρώνουμε την επιφάνεια με σπάτουλα.
2 κουτ. σούπας γλυκό τριαντάφυλλο Αφήνουμε να κρυώσει.
Η επίστρωση κρέμας: Χτυπάμε στο μίξερ
• Για την επικάλυψη την κρέμα γάλακτος ή το γάλα το εβαπορέ να
γίνει σαντιγί ή ανακατεύουμε σε μπολ με το
3/4 κούπας σαντιγί ή κρέμα σύρμα την κρέμα καρύδας για να αφρατέψει.
καρύδας ή γάλα εβαπορέ Απλώνουμε πάνω στην κρέμα με το σιμιγδάλι
και στρώνουμε ομοιόμορφα. Βάζουμε στο
• Για το σιρόπι ψυγείο να κρυώσει.
Το στόλισμα:
3/4 κούπας ζάχαρη Στολίζουμε με τριμμένα αλλά και ολόκληρα
1/2 κούπα νερό φυστίκια Αιγίνης. Σκεπάζουμε με μεμβράνη
στο ψυγείο και σερβίρουμε περιχύνοντας με το
1 κουταλιά σούπας λεμόνι αρωματικό μας σιρόπι.
1 κουταλιά γλυκού ροδόνερο Αν βάλουμε κρέμα καρύδας ή κρέμα γάλακτος ή γάλα
1 κουταλιά γλυκού ανθόνερο εβαπορέ, θα πρέπει τα κουτάκια να είναι καλά παγωμένα στο
ψυγείο, τουλάχιστον μια νύχτα, για να χτυπηθούν σωστά.