Page 105 - mag_67
P. 105
✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹ συΝΤΑγεσ
Χούμους
Συνταγή από το Λίβανο
105
Δημιουργία:
υλικά Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα
μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το
• 250 γρ. ρεβίθια χωρίς φλοιό, προηγούμενο βράδυ. Την επόμενη μέρα, τα
άβραστα σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για
• 1,5 λίτρο νερό 1 ώρα.
• 1 κ.γ. αλάτι Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας
το νερό) και τα βάζουμε στο μπλέντερ με το
• χυμό λεμονιού από 1-2
ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού,
λεμόνια το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το
• ξύσμα από 1 λεμόνι αλάτι, το πιπέρι. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα
προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.
• 100 γρ. ταχίνι Αλατοπιπερώνουμε, δοκιμάζουμε και προσαρ-
• 1 κ.γ. κύμινο μόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις
μας. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο, τριμμένο κύμινο
• 1 κ.γ. αλάτι και πάπρικα. Σερβίρουμε το hummus μας με
• μπόλικο φρεσκοτριμμένο σπιτικές πίτες ή κριτσίνια.
πιπέρι
• ½ σκελίδα σκόρδο
(προαιρετικά)
• 1 κ.γ. πάπρικα
150 ml ελαιόλαδο
μπούκοβο για σερβίρισμα