Page 105 - mag_67
P. 105

✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹  συΝΤΑγεσ



































                                       Χούμους









                                                       Συνταγή από το Λίβανο


                                                                                                                               105
                                                             Δημιουργία:
                υλικά                                        Βάζουμε  τα  ρεβίθια  να  μουλιάσουν  σε  ένα
                                                             μπολ με νερό και με 1 κ.γ. κοφτή αλάτι από το
                • 250 γρ. ρεβίθια χωρίς φλοιό,               προηγούμενο  βράδυ.  Την  επόμενη  μέρα,  τα

                άβραστα                                      σουρώνουμε και ξεπλένουμε καλά.
                                                             Βράζουμε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν για
                • 1,5 λίτρο νερό                             1 ώρα.
                • 1 κ.γ. αλάτι                               Στραγγίζουμε καλά σε ένα άλλο μπολ (κρατώντας
                                                             το  νερό)  και  τα  βάζουμε  στο  μπλέντερ  με  το
                • χυμό λεμονιού από 1-2
                                                             ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού,
                λεμόνια                                      το σκόρδο, το ταχίνι, το κύμινο, την πάπρικα, το

                • ξύσμα από 1 λεμόνι                         αλάτι, το πιπέρι. Αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα
                                                             προσθέτουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια.
                • 100 γρ. ταχίνι                             Αλατοπιπερώνουμε,  δοκιμάζουμε  και  προσαρ-

                • 1 κ.γ. κύμινο                              μόζουμε τα υλικά μας ανάλογα με τις προτιμήσεις
                                                             μας. Γαρνίρουμε με ελαιόλαδο, τριμμένο κύμινο
                • 1 κ.γ. αλάτι                               και  πάπρικα.  Σερβίρουμε  το  hummus  μας  με

                • μπόλικο φρεσκοτριμμένο                     σπιτικές πίτες ή κριτσίνια.

                πιπέρι
                • ½ σκελίδα σκόρδο

                (προαιρετικά)

                • 1 κ.γ. πάπρικα

                    150 ml ελαιόλαδο

                    μπούκοβο για σερβίρισμα
   100   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110