Page 106 - mag_67
P. 106

✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹  συΝΤΑγεσ                                                                                              ✹ΑΝΑΤΟΛΙΤΙΚΗ ✹ ΚΟΥΖΙΝΑ ✹
































                                                                   κεφτέδες από ρεβίθια                                                                                                                Νύχτες
                                                     Φαλάφελ









                                                       Συνταγή από το Λίβανο                                                                                       του Λιβάνου



   106

                υλικά                                      Δημιουργία:  Σε  ένα  μπολ  με  κρύο  νερό

                                                           προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι και βάζουμε τα ρεβίθια
                                                           να μουλιάσουν για 6 ώρες. Όταν είναι έτοιμα και
                •  250 γρ. ρεβύθια
                                                           έχουν διπλασιαστεί σε όγκο, τα σουρώνουμε και τα
                •  1 μικρό κρεμμύδι                        βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό. Μεταφέρουμε

                •  3 ματσάκια μαϊντανό                     σε  δυνατή  φωτιά  και  βράζουμε  για  30-40  λεπτά
                                                           μέχρι  να  μαλακώσουν.  Τα  σουρώνουμε  και  τα
                •  1 μάτσο κόλιανδρο                       αφήνουμε στην άκρη για 5'. Στο multi βάζουμε τα
                •  3 σκελίδες σκόρδο                       ρεβίθια,  τα  σκόρδα,  το  ελαιόλαδο,  το  κύμινο,  το
                                                           ξύσμα και τον χυμό από τα λεμόνια, αλάτι, πιπέρι
                •  2 κ.γ. κύμινο                           και χτυπάμε πολύ καλά για 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει

                •  Αλάτι & Φρεσκοτριμμένο                  πουρές.  Μεταφέρουμε  σε  μπολ.  Ψιλοκόβουμε  τα
                                                           φύλλα  από  τον  μαϊντανό  και  τον  κόλιανδρο  και
                πιπέρι                                     τα βάζουμε στο μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι και

                •  2 κ.σ. αλεύρι                           ανακατεύουμε  με  ένα  κουτάλι.  Αφήνουμε  στην
                                                           άκρη για να κρυώσει. Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια
                                                           φωτιά  και  γεμίζουμε  με  αραβοσιτέλαιο.  Μόλις
                                                           ζεσταθεί  παίρνουμε  με  τα  χέρια  μας  λίγο  από  το
                                                           μείγμα, πλάθουμε μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφρά
                                                           με τα χέρια μας ώστε να γίνουν λίγο πεπλατυσμένα.
                                                           Τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι
                                                           να χρυσαφίσουν. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε
                                                           σε  απορροφητικό  χαρτί.  Σερβίρουμε  με  πράσινη
                                                           σαλάτα και αραβικές πιτούλες.
   101   102   103   104   105   106   107   108   109   110   111