Page 99 - mag_67
P. 99
της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
- Πουλερικά: Το κοτόπουλο και η γα-
λοπούλα είναι καλές πηγές πρωτεϊνών
και δεν δυσκολεύουν τη διαδικασία της
πέψης.
- Πουρές από όσπρια: χρειάζεται
γενικώς προσοχή στην κατανάλωση
που λαμβάνετε καθημερινά θα πρέπει οσπρίων, όμως ο πουρές από ρεβίθια
να είναι από πρωτεΐνες, οι οποίες βο- ή φακές είναι καλή πηγή πρωτεΐνης και
ηθούν στην επούλωση. Θα πρέπει να άλλων θρεπτικών συστατικών και δεν
προτιμάτε τις καθαρές πρωτεΐνες, όπως επιβαρύνει ιδιαίτερα το στομάχι.
αυτές που προέρχονται από θαλασσινά - Ρύζι: Παραδοσιακή επιλογή για όσους
και ψάρια. αντιμετωπίζουν γενικώς πρόβλημα με
- Παπάγια: Τα τροπικά φρούτα, όπως το στομάχι τους. Δεν είναι ιδιαίτερα
η παπάγια, το μάνγκο και η μπανάνα, εί- θρεπτικό, δεν καταπονεί όμως το στο-
ναι αρκετά εύπεπτα και πολύ θρεπτικά. μάχι.
99