Page 93 - mag_23
P. 93

ΣΥντΑγΕΣ γΙΑ μΕγΑΛΑ ΑγΟΡΙΑ
                                                        αχλάδι













               υλικά
               • 2 ώριμα αχλάδια κομμένα σε κύβους                                     λικέρ
               • 1 λοβός βανίλιας (τους σπόρους)

               • 250 ml Metaxa, ή τσίπορο, ή βότκα
               • 250 ml σιρόπι ζάχαρης (αναλογία 1/1)

               ΕκτΕλΕση

               τοποθετούμε τα κομματάκια από το ένα αχλάδι και τους σπόρους βανίλιας σε ένα αποστειρωμέ-
               νο βάζο και συμπληρώνουμε με τα 250 ml Metaxa. Φυλάμε το βάζο σε ένα δροσερό και σκιερό
               μέρος για 7 μέρες, ανακινώντας το κάθε μέρα.
                    η
               την 8  μέρα, ψιλοκόβουμε το δεύτερο αχλάδι, το προσθέτουμε στο κρύο σιρόπι ζάχαρης και
               βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και φήνουμε να σιγοβράσει για
               άλλα 10 λεπτά. μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στο βάζο. Φυλάμε το μείγμα σε ένα σκιερό και
               δροσερό μέρος για άλλες 2 μέρες, ανακινώντας κάθε μέρα.
               σουρώνουμε το μείγμα πιέζοντας τα φρούτα να φύγουν όλα τα υγρά και φιλτράρουμε
               μέσα από φίλτρο καφέ ή τουλπάνι 2 φορές, ή μέχρι το λικέρ μας να γίνει διαυγές.



                                                                                                                                93








































                αχλαδι & τεχνη

                Κατά στη βενετσιάνικη αναγεννησιακή τέχνη, το αχλάδι απαντάται συχνά ως σύμβολο της Πα-
                ναγίας και του Θείου Βρέφους, κατόπιν μιας ερμηνείας του Μπερνάρντο ντι Κιαραβάλε, πως
                η γλυκύτητα της γεύσης συμβολίζει τη γλυκύτητα του στόματος και της καρδιάς, που αποτελούν,
                σύμφωνα με τον Άγιο Μποναβεντούρα, χαρίσματα των σοφών.


                οτ ά ν πινουμ Ε   δ Ε ν  οδηγουμ Ε !
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98