Page 9 - wines
P. 9

Το κρασί βγάζει στο φως της μέρας

                                                          όλα τα κρυμμένα μες στα βάθη της

                                                          ψυχής μας μυστικά.


                                                                                                                         Ερατοσθένης












                                                        Άσπρος λαγός Δουλουφάκη 2015

                                                        Λευκός ξηρός

                                                        Ποικιλίες: 100% Βιδιανό

                                                        Τα σταφύλια προέρχονται: Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε
                                                        υψόμετρο 350 μέτρων βρίσκεται  το αμπελοτόπι «Άσπρος Λαγός».

                                                        Τα χαρακτηριστικά του: Έχει χρυσαφί χρώμα, με κιτρινοπράσινες
                                                        ανταύγειες. Αρώματα λευκών λουλουδιών και εσπεριδοειδών.

                                                        Μοσχοβολάει όμως και βούτυρο, υποψία κεριού, βερίκοκο, τίλιο και

                                                        πεπόνι. Πλούσια γεύση η οποία με λίγη ακόμα παλαίωση στη φιάλη
                                                        παίρνει ελαιώδη χαρακτηριστικά, αναπτύσσει ένα πυκνό βερικοκένιο

                                                        χαρακτήρα που μοσχομυρίζει υψηλή κλάση. Στη γεύση του κρασιού
                                                        διακρίνεται και ένα σαγηνευτικό υπόβαθρο ορυκτών. Επίγευση μακράς

                                                        διαρκείας, απολαυστική και σε τόνους βερίκοκου.
                                                        Αλκοολικός τίτλος: 13,5%

                                                        Συνοδεύει: άριστα σφυρίδα, μεγάλο φαγκρί και συναγρίδα, αστακό,

                                                        όλα
                                                        τα οστρακόδερμα, καλκάνι και σκορπίνα στα κάρβουνα, επίσης

                                                        χοιρινό με κίτρινα ξηρά φρούτα και πουλάδα με άσπρη σάλτσα και
                                                        μανιτάρια. Εξαιρετικά επιτυχημένος και ηδονικά απολαυστικός είναι

                                                        και ο συνδυασμός με βραστό ζυγούρι και πι λάφι, όπως και αρνάκι με
                                                        ασκολύμπρους και άσπρη σάλτσα.

                                                        Προτείνουμε: να σερβιριστεί σε θερμοκρασία 10⁰C
 8                                                      Μπορεί να παλαιωθεί: σε κατάλληλες συνθήκες για εφτά χρόνια.
                                                                                9
   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13   14