Page 7 - wines
P. 7

ΚΡΗΤΙΚΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ




                                             ΔΟΥΛΟΥΦΑΚΗΣ










                                                   Αφρώδης Δουλουφάκη Λευκός


                                                   Τύπος: Αφρώδης λευκός
                                                   Ποικιλίες: : 100% Βιδιανό.

                                                   Τα σταφύλια προέρχονται από το αμπελοτόπι που βρίσκεται στην ευρύτερη
                                                   περιοχή των Δαφνών του Ηρακλείου Κρήτης και σε υψόμετρο 550 μέτρων.

                                                   Τύπος εδάφους: Το έδαφός του είναι πηλώδες, με ψιλό χαλίκι και περιε-

                                                   κτικότητα ασβεστίου.
                                                   Τα χαρακτηριστικά του:  Το κρασί έχει ένα ελκυστικό χρώμα, αχυροπράσινο

                                                   σε ασημένιο χρωματικό φόντο. Οπτικά διακρίνουμε ένα “κορδόνι” από
                                                   παιχνιδιάρες και αστραφτερές μικρές φυσαλίδες, οι οποίες καταλήγουν

                                                   σε κρεμώδη αφρό. Αρωματικά είναι πολύπλοκο, δημιουργεί αρωματικές
                                                   εντυπώσεις που θυμίζουν μήλο, αχλάδι, τσουρέκι από τη “μαγιά” της

                                                   ζύμωσης, σε φόντο μελιού, κεριού και βερύκοκου. Η γεύση είναι πολύ
                                                   δροσιστική και ζωηρή, με επίγευση καλής διάρκειας.

                                                   Αλκοολικός τίτλος: 13%
                                                   Συνοδεύει:  Παρ’ ότι μπορεί να λειτουργήσει ως δροσιστικό apéritif, οι

                                                   δυνατότητές του φαίνονται όταν συνδυάζεται με φαγητό. Είναι ιδανικός

                                                   συνδυασμός για τα θαλασσινά. Στρείδια, μύδια, χτένια, κυδώνια, γυαλιστερές,
                                                   χάβαρα. Γαρίδες και αστακοί σε οποιοδήποτε στυλ, ψητοί, βραστοί ή στον

                                                   ατμό, με λίγο λάδι και λεμόνι. Τα μανιτάρια, είτε σερβιρισμένα ως ξεχωριστό
                                                   πιάτο, είτε ως υλικό ανάμεσα σε άλλα πιάτα είναι εξαιρετικός συνδυασμός.

                                                   Όμως, αν δε σας αρέσουν τα θαλασσινά, τότε μπορείτε να συνδυάσετε το
                                                   αφρώδες με ελαφριά πιάτα κοτόπουλου

                                                   Προτείνουμε: να μένει η φιάλη στον πάγο για μισή ώρα πριν σερβιριστεί,
                                                   σε θερμοκρασία 9-10⁰C
 6                                                                              7
                                                   Μπορεί να παλαιωθεί, σε κατάλληλες συνθήκες, για τέσσερα χρόνια.
   2   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12