Page 8 - wines
P. 8

Άσπρος λαγός Δουλουφάκη 2013

                                                        Ερυθρός ξηρός

                                                        Ποικιλίες: 100% Cabernet Sauvignon..

                                                        Τα σταφύλια προέρχονται: Στις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης, σε
                                                        υψόμετρο 350 μέτρων βρίσκεται  το αμπελοτόπι «Άσπρος Λαγός».

                                                        Τα χαρακτηριστικά του: Ένα κρασί με προσωπικότητα και σοφιστικέ
                                                        χαρακτήρα. Βαθυκόκκινο χρώμα σκούρου ρουμπινιού, προς το ιώδες.

                                                        Πλούσιο και πολυσύνθετο αρωματικό μπουκέτο, οπωσδήποτε φραγκο-
                                                        στάφυλου και μίας ολόκληρης γκάμας από σκούρα φρούτα, καθώς

                                                        επίσης μία υποψία βανίλιας από το βαρέλι, αλλά και πιπεριού. Πλούσια,
                                                        γεμάτη γεύση με όλα τα φρουτώδη και πικάντικα χαρακτηριστικά,

                                                        εξαιρετική δομή, τανίνες που είναι πλούσιες και δυνατές, απολύτως

                                                        ισορροπημένες με την πλούσια δομή.
                                                        Αλκοολικός τίτλος: 14,4%

                                                        Συνοδεύει: Όλα τα πιάτα από μεγάλο μοσχάρι και βοδινό, ψητά στα
                                                        κάρβουνα ή μαγειρευτά. Είναι επίσης εξαιρετική συνοδεία για αρνί

                                                        ή κατσίκι στο φούρνο και βέβαια με προσεκτικά ψημένα παϊδάκια.
                                                        Ταιριάζει θαυμάσια με παλαιωμένη επί τριετία γραβιέρα Κρήτης και με

                                                        όλα τα παλαιωμένα κίτρινα σκληρά τυριά.
                                                        Προτείνουμε: να σερβιριστεί σε θερμοκρασία 17⁰C

                                                        Μπορεί να παλαιωθεί: Το κρασί  γίνεται ακόμη  πιο ωραίο  και
                                                        πολύπλοκο με το χρόνο και έχει τη δυνατότητα δεκαετούς παλαίωσης.



                                                                                8
   3   4   5   6   7   8   9   10   11   12   13