Page 71 - mag_35
P. 71
Tριχόπτωση... ¾Í» ÑÅ ÂÓÏĺ¾ ÌÖÈÌÍ̽ÉÌÖ
Μπορείς ∆ιαιτολόγος - ∆ιατροφολόγος
να κάνεις κάτι διατροφικά;
Οι στατιστικές φανερώνουν πως το 90% των περιστατικών
µε τριχόπτωση καταναλώνουν λιγότερο από 1,5 φρούτο
την ηµέρα, ελάχιστες σαλάτες, λίγο νερό και παραλείπουν
το πρωινό ή ένα γεύµα την ηµέρα. Επειδή, λοιπόν, τα αποτε-
λέσµατα της κακής διατροφής δεν είναι άµεσα ορατά αλλά
σε βάθος χρόνου, είναι καλό να ακολουθείτε ένα σωστό
διατροφικό µοντέλο, που θ’ ανταποκρίνεται επαρκώς στις
ανάγκες και απαιτήσεις του δικού σας οργανισµού.
Βιβλιογραφία
1. Goldberg, L., Lenzy, Y.(2010). Nutrition and hair. Clinics in Dermatology, Vol.28(4), pp 412–419
2. Rushton, D., (2002). Nutritional factors and hair loss. Clinical and Experimental Dermatology, Vol.27(5), pp 396–
404
3. Kligman, A., (1961). Pathologic Dynamics of Human Hair Loss. Archives of Dermatology, Vol.83(2), pp 175-198
4. Rushton, D., Norris, M., Dover, R., Busuttil, N., (2002). Causes of hair loss and the developments in hair rejuvenation.
International Journal of Cosmetic Science, Vol.24(1), pp 17–23
5. Finner, A., (2013). Nutrition and Hair: Deficiencies and Supplements. Dermatologic Clinics, Vol.31(1), pp 167– 71
172