Page 110 - mag_37
P. 110

συΝΤΑγΕσ ΑΠΟ ΦΙλΟυσ
















































   110                                                  χαλβάς



                                            σοκολάτα - βανίλια


                                              τη Συνταγή μαζί με τη φωτογραφία

                   Υλικά              μας την έστειλε η φίλη μας Γεωργία Πριμικύρη
                                                                    Εκτέλεση
                   • 1 λίτρο νερό

                   • 200 γρ. χοντρό σιμιγδάλι                       Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη,
                                                                    το ελαιόλαδο και τη βανίλια.
                   • 250 γρ. ζάχαρη
                  • 1 κάψουλα βανίλιας                              Βράζουμε το μείγμα και μόλις αρχίζει το
                                                                   νερό να κοχλάζει, αποσύρουμε από τη φω-
                  • 3 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο                   τιά, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακα-
                                                                   τεύουμε καλά.
                  • 2 κουτ. της σούπας σκόνη κακάο

                                                                   Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε φόρμα και στο
                 Σιρόπι σοκολάτας                                  υπόλοιπο μείγμα, προσθέτουμε το κακάο

                 • 250 ml νερό                                    και προσθέτουμε το πάνω από το μείγμα
                                                                  βανίλιας.
                 • 200 γρ. ζάχαρη                                 Αφήουμε να κρυώσει μία ώρα και ξεφορ-
                 • 1 πρέζα αλάτι                                  μαρουμε

                • 100 γρ. κακάο
                • 2 βανίλιες                                     Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη
                                                                 Για το σιρόπι σοκολάτας


                                                                 βανίλια να βράσουν, και ρίχνουμε στο τέ-
                                                                 λος το κακάο και ανακατεύουμε. Βράζουμε
                                                                 για 5 λεπτά! Διατηρείται στο ψυγείο.

                                                                Καλή επιτυχία!
   105   106   107   108   109   110   111   112   113   114   115