Page 113 - mag_37
P. 113

"φευγάτα"



                                     κoτομπουτάκια                                                                             113





                                                                Λιώνουμε το σκόρδο με την επίπεδη επι-
                                                                Εκτέλεση

                                                                 ρη (προαιρετικά) στη σως, τοποθετούμε τα
              2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
              Υλικά                                             φάνεια ενός μαχαιριού, ρίχνουμε τη ζάχα-
                                                                  χύνουμε τη μαρινάδα μας. Ψήνουμε στους
               5 κουτ. σ. σως σόγιας                             μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί και περι-
               1 κουτ. σ. ζάχαρη                                  180°C για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα
                4 μπουτάκια κοτόπουλου                             χρυσαφένιο χρώμα. Γυρνάμε τα μπουτάκια

                                                                   Βράζουμε το φιδέ ελάχιστα και μόλις είναι
                                                                    έτοιμος προσθέτουμε λίγο σησαμέλαιο.
                 4 φωλιές φιδέ                                     κάθε 15 λεπτά.
                 Σησαμέλαιο                                         Ύστερα ρίχνουμε το φιδέ στο ταψί με τα
                  2 κουτ. σ. σως σόγιας                              μπουτάκια και τη σως και ανακατατεύουμε.
                  4 κινέζικα λάχανα κομμένα κατά
                                                                     Ζεματίζουμε το κινέζικο λάχανο σε καυτό


                                                                      γίζουμε με χαρτί κουζίνας. Για το σερβίρι-
                  μήκος                                              νερό για 30 δευτερόλεπτα και το στραγ-
                   Προαιρετική γαρνιτούρα                             σμα, τοποθετούμε λίγο φιδέ σε ένα μπωλ
                                                                       και στην κορυφή προσθέτουμε 2 μπουτάκια
                    Κομματάκια από φρέσκα                              μαζί με τη σως και 2 μέρη κινέζικου λάχα-

                    κρεμμυδάκια                                        νου. Διακοσμούμε το πιάτο μας με φρέσκα
                     Κοματάκια τσίλι                                    κρεμμυδάκια, τσίλι, τσιγαρισμένο κρεμμύδι
                     Τσιγαρισμένο κρεμμύδι                              και κόλιανδρο. Επαναλαμβάνουμε την δια-


                      Λίγο κόλιανδρο                                     δικασία για τα υπόλοιπα πιάτα.
   108   109   110   111   112   113   114   115   116   117   118