Page 113 - mag_37
P. 113
"φευγάτα"
κoτομπουτάκια 113
Λιώνουμε το σκόρδο με την επίπεδη επι-
Εκτέλεση
ρη (προαιρετικά) στη σως, τοποθετούμε τα
2 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
Υλικά φάνεια ενός μαχαιριού, ρίχνουμε τη ζάχα-
χύνουμε τη μαρινάδα μας. Ψήνουμε στους
5 κουτ. σ. σως σόγιας μπουτάκια κοτόπουλου στο ταψί και περι-
1 κουτ. σ. ζάχαρη 180°C για 45 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα
4 μπουτάκια κοτόπουλου χρυσαφένιο χρώμα. Γυρνάμε τα μπουτάκια
Βράζουμε το φιδέ ελάχιστα και μόλις είναι
έτοιμος προσθέτουμε λίγο σησαμέλαιο.
4 φωλιές φιδέ κάθε 15 λεπτά.
Σησαμέλαιο Ύστερα ρίχνουμε το φιδέ στο ταψί με τα
2 κουτ. σ. σως σόγιας μπουτάκια και τη σως και ανακατατεύουμε.
4 κινέζικα λάχανα κομμένα κατά
Ζεματίζουμε το κινέζικο λάχανο σε καυτό
γίζουμε με χαρτί κουζίνας. Για το σερβίρι-
μήκος νερό για 30 δευτερόλεπτα και το στραγ-
Προαιρετική γαρνιτούρα σμα, τοποθετούμε λίγο φιδέ σε ένα μπωλ
και στην κορυφή προσθέτουμε 2 μπουτάκια
Κομματάκια από φρέσκα μαζί με τη σως και 2 μέρη κινέζικου λάχα-
κρεμμυδάκια νου. Διακοσμούμε το πιάτο μας με φρέσκα
Κοματάκια τσίλι κρεμμυδάκια, τσίλι, τσιγαρισμένο κρεμμύδι
Τσιγαρισμένο κρεμμύδι και κόλιανδρο. Επαναλαμβάνουμε την δια-
Λίγο κόλιανδρο δικασία για τα υπόλοιπα πιάτα.