Page 93 - mag_38
P. 93
από τη Γεωργία Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό,
απογευματινό και ελαφρύ βραδινό.
Έτσι ενεργοποιούμε το μεταβολισμό
μας και την καύση λίπους.
- να επιλέγουμε πάντα εποχιακά
φρούτα και λαχανικά.
Τα φρούτα και λαχανικά που είναι
στην εποχή τους έχουν τη μέγιστη πε-
ριεκτικότητα σε αντιοξειδωτικές ουσί- - να περπατάμε ή ν’ αθλούμαστε.
ες. Έτσι, δεν προσλαμβάνουμε και τις Με αυτόν τον τρόπο θα διασπάσουμε
χημικές ουσίες τις οποίες ενδέχεται να το λίπος, αλλά και θα ενεργοποιήσουμε
περιέχουν, λόγω μη εποχικής διαθεσι- πιο γρήγορα το έντερο για να απομα-
μότητας, όπως φυτοφάρμακα και ορ- κρυνθούν οι περιττές ουσίες.
μόνες.
- να καταναλώνουμε 5-7 μερίδες Βιβλιογραφία:
1. Genuis, J., (2011). Elimination of persistent toxicants
καθημερινά φρούτων και λαχανι- from the human body. Human and Experimental 93
κών, προκειμένου να καλύψουμε Toxicology, Vol.30(1), pp. 3-18
2. Patterson, E., Eaton, L., Potter, D., (1999). The
τις ημερήσιες ανάγκες μας σε φυ- genetic revolution: change and challenge for the
τικές ίνες. dietetic profession. Journal of the American Dietetic
Association, Vol.99(11), pp. 1412-1420
3. Cohen, M., (2007). Detox: Science or sales-pitch?
Australian Family Physician, Vol.36(12), pp. 1009–
1010