Page 97 - mag_38
P. 97

Tιραμισού                                                                           97


                                 σε ...τούρτα γενεθλίων



                                                               Εκτέλεση
              Υλικά                                            Φτιάχνουμε την κρέμα, κοσκινίζοντας τη
              •  2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ                     στέ, την χτυπάμε μαζί με την βανίλια και το
               •  2 φλυτζάνια νερό                              τυρί  κρέμα  για  λίγο,  μέχρι  να  αφρατέψει.
               •  3 κουτ. σούπας καφέ γαλλικό                   Προσθέτουμε  σταδιακά  την  κρέμα  γάλα-

               •  1/2 φλυτζ. Μαυροδάφνη                         κτος, μέχρι να δέσει το μίγμα. Προσέχου-
                                                                με να μην το αφήσουμε να σφίξει πολύ.
               •  500 ml. φυτική κρέμα γάλακτος                  Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε

                •  500 gr. τυρί Filadelphia                      την βάση. Φτιάχνουμε καφέ στην καφετέρια
                •  3/4 φλυτζ. Στέβια γλυαντικό                   και μόλις ετοιμαστεί τον ανακατεύουμε με

                •  1 βανίλια                                     το κρασί και αφήνουμε να κρυώσει. Παίρ-
                                                                 νουμε μια πιατέλα και βουτώντας τα σαβα-
                •  κακάο σε σκόνη                                 γιάρ για λίγο μέσα στον καφέ στρώνουμε
                (Αντί για γαλλικό, μπορείτε να φτιάξετε
                 νεσκαφέ, αρκετά δυνατό. Επίσης μπορείτε          την βάση. Αδειάζουμε την μισή ποσότητα
                 να προσθέσετε στον καφέ, αντί κρασί,             κρέμας πάνω από την βάση με τα μπισκότα.

                 λικέρ Kalua.)                                    Βάζουμε μια δεύτερη στρώση μουσκεμένα
                                                                  μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω την υπό-
                                                                  λοιπη κρέμα. Στρώνουμε καλά και βάζουμε

                                                                   το γλυκό στο ψυγείο να σφίξει.
                                                                   Λίγο πριν την σερβίρουμε κοσκινίζουμε την

                                                                   επιφάνεια της κρέμας με κακάο.
   92   93   94   95   96   97   98   99   100   101   102