Page 96 - mag_38
P. 96
συΝΤΑγΕσ ΑΠΟ ΦΙλΟυσ
96 γλυκά γάμου*- αχλαδάκια
Υδραίικα αμυγδαλωτά
τη Συνταγή μάς την έστειλε
η φίλη μας Γεωργία Πριμικύρη
Υλικά
Εκτέλεση
• 1 κιλό αμυγδαλόψυχα
• 1/2 κιλό ζάχαρη Ζεματάμε τα αμύγδαλα τα ξεφλουδίζουμε
• 1 ποτηράκι του κρασιού ψιλό και τα τρίβουμε στο μίξερ. Τα βάζουμε σε
σιμιγδάλι λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη (αφού κρατή-
• 1 κουτ. σούπας μέλι σουμε μια χούφτα) και μια κουταλιά μέλι, το
σιμιγδάλι και τα ζυμώνουμε ρίχνοντας λίγο
ανθόνερο όσο πάρει λίγο το ανθόνερο προσέχοντας μη γίνουν
Επικάλυψη πολύ μαλακά και γείρουν στο ψήσιμο. Τους
• Ανθόνερο δίνουμε το σχήμα του αχλαδιού, τρυπάμε το
• Άχνη ζάχαρη πάνω μέρος με ένα καρφάκι γαρύφαλλου.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό
• Καρφάκια γαρυφάλλου χαρτί που έχουμε πασπαλίσει με σιμιγδάλι,
και τα ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο
ο
*Ο Ιούνιος είναι ο μήνας της θεάς Ήρας
(180 ) μέχρι να ροδίσουν. Όταν κρυώσουν
(στα λατινικά ονομαζόταν Juno), θεά του
καλά, τα βουτάμε στο ανθόνερο και μετά
γάμου και προστάτιδα των γυναικών. στην άχνη ζάχαρη. Τα αφήνουμε να στα-
Γι' αυτό οι περισσότεροι γάμοι γίνονται
μέσα στον Ιούνιο. θούν για μια μέρα και ξαναρίχνουμε άχνη.
Καλή επιτυχία!
Τα αχλαδάκια, παραδοσιακό γλυκό της
Ύδρας προσφέρονται στους γάμους μαζί
με τις μπομπονιέρες και οι μελλόνυμφοι
πάνε στην εκκλησία με βιολιά....