Page 102 - mag_59
P. 102
∆ΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ
Ùa
¥¤¥ ¬§
ÌÂÍÐÌÂÊÓÊÐÁ
Ùo˘
νια και παράλληλα πλένεις και κόβεις τα δόκολλα. Αν βιάζοµαι, τα σοτάρω όλα
τοµατίνια. ∆ιάλεξε τα pomodori που εί- µαζί σ’ ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι
ναι λίγο πιο µεγάλα. Στραγγίζεις τα µα- µε ελάχιστη soy sauce (less salt κατά
καρόνια και τα αφήνεις να κρυώσουν. προτίµηση). Παράλληλα µε την προε-
Έπειτα τ’ανακατεύεις µαζί µε τα τοµα- τοιµασία των λαχανικών, ψιλοκόβεις
τάκια και προσθέτεις χοντροκοµµένο φρέσκο µαϊντανό και µερικές λιαστές
βασιλικό και κυβάκια µοτσαρέλας (αν τοµάτες. Ανακατεύεις όλα τα υλικά µαζί
προσέχεις τη διατροφή σου, επέλεξε (εννοείται όταν είναι σε θερµοκρασία
αυτή µε τα χαµηλά λιπαρά). Το κόλπο δωµατίου), προσθέτεις λίγη κάπαρη,
είναι αντί για λάδι και µπαλσάµικο, να κόκκινο γλυκό πιπέρι, ελαιόλαδο και
προσθέσεις 1 κουταλιά σάλτσα πέστο τρίβεις φρέσκο πιπέρι. Ολοκληρώνεις
(εννοείται την έτοιµη, του εµπορίου). µε φλοίδες παρµεζάνας. Προσοχή στο
αλάτι! Θα συνιστούσα να µη προσθέ-
3. ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ σεις, αλλά περί ορέξεως…
ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ
102 ΤΟΜΑΤΑ, ΚΡΙΤΑΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕ- 4. ΚΑΡΠΟΥΖΟΣΑΛΑΤΑ
ΖΑΝΑ ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΦΕΤΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ
∆οκίµασε αυτή τη συνταγή και θα µε ΚΑΙ ∆ΥΟΣΜΟ
θυµηθείς! Συνήθως εδώ προτιµώ ως Νοµίζω είναι η πιο αγαπηµένη µου κα-
ζυµαρικό τα φιογκάκια- µη µε ρωτή- λοκαιρινή σαλάτα. Αν λατρεύεις το
σεις γιατί. Είναι λίγο πιο µπελαλίδικη καρπούζι, όπως κι εγώ, θα µε ευγνω-
συνταγή, απλά και µόνο γιατί πρέπει να µονείς. Κόβεις σε κυβάκια το καρπούζι,
πλύνεις/ κόψεις και ψήσεις τα λαχανι- την φέτα και τα τοµατίνια (εδώ πάντα
κά (µελιτζάνα, κολοκύθια, κόκκινες και προτιµώ τα cherry). Τα ανακατεύεις
κίτρινες πιπεριές) στο φούρνο σε λα- όλα µαζί και µε προσοχή- γιατί το καρ-