Page 102 - mag_59
P. 102

∆ΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ

                                         Ùa
                        „¥¤Œ—¥‘ ƒ—¬œ‘§‘

                        ÌÂÍÐÌÂÊÓÊÐÁ
                                   Ùo˘



               νια και παράλληλα πλένεις και κόβεις τα               δόκολλα. Αν βιάζοµαι, τα σοτάρω όλα

               τοµατίνια. ∆ιάλεξε τα pomodori που εί-                µαζί σ’ ένα πλατύ αντικολλητικό τηγάνι
               ναι λίγο πιο µεγάλα. Στραγγίζεις τα µα-               µε  ελάχιστη  soy  sauce  (less  salt  κατά

               καρόνια και τα αφήνεις να κρυώσουν.                   προτίµηση).  Παράλληλα  µε  την  προε-
               Έπειτα τ’ανακατεύεις µαζί µε τα τοµα-                 τοιµασία  των  λαχανικών,  ψιλοκόβεις

               τάκια  και  προσθέτεις  χοντροκοµµένο                 φρέσκο  µαϊντανό  και  µερικές  λιαστές
               βασιλικό και κυβάκια µοτσαρέλας (αν                   τοµάτες. Ανακατεύεις όλα τα υλικά µαζί

               προσέχεις  τη  διατροφή  σου,  επέλεξε                (εννοείται όταν είναι σε θερµοκρασία
               αυτή µε τα χαµηλά λιπαρά). Το κόλπο                   δωµατίου),  προσθέτεις  λίγη  κάπαρη,

               είναι αντί για λάδι και µπαλσάµικο, να                κόκκινο  γλυκό  πιπέρι,  ελαιόλαδο  και
               προσθέσεις 1 κουταλιά σάλτσα πέστο                    τρίβεις φρέσκο πιπέρι. Ολοκληρώνεις

               (εννοείται την έτοιµη, του εµπορίου).                 µε φλοίδες παρµεζάνας. Προσοχή στο

                                                                     αλάτι! Θα συνιστούσα να µη προσθέ-
               3. ΜΑΚΑΡΟΝΟΣΑΛΑΤΑ                                     σεις, αλλά περί ορέξεως…
               ΜΕ ΨΗΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΛΙΑΣΤΗ
   102         ΤΟΜΑΤΑ, ΚΡΙΤΑΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΜΕ-                            4. ΚΑΡΠΟΥΖΟΣΑΛΑΤΑ


               ΖΑΝΑ                                                  ΜΕ ΤΟΜΑΤΑ, ΦΕΤΑ, ΠΡΟΣΟΥΤΟ
               ∆οκίµασε  αυτή  τη  συνταγή  και  θα  µε              ΚΑΙ ∆ΥΟΣΜΟ

               θυµηθείς!  Συνήθως  εδώ  προτιµώ  ως                  Νοµίζω είναι η πιο αγαπηµένη µου κα-
               ζυµαρικό  τα  φιογκάκια-  µη  µε  ρωτή-               λοκαιρινή  σαλάτα.  Αν  λατρεύεις  το

               σεις  γιατί.  Είναι  λίγο  πιο  µπελαλίδικη           καρπούζι, όπως κι εγώ, θα µε ευγνω-
               συνταγή, απλά και µόνο γιατί πρέπει να                µονείς. Κόβεις σε κυβάκια το καρπούζι,

               πλύνεις/ κόψεις και ψήσεις τα λαχανι-                 την φέτα και τα τοµατίνια (εδώ πάντα
               κά (µελιτζάνα, κολοκύθια, κόκκινες και                προτιµώ  τα  cherry).  Τα  ανακατεύεις

               κίτρινες πιπεριές) στο φούρνο σε λα-                  όλα µαζί και µε προσοχή- γιατί το καρ-
   97   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107