Page 103 - mag_59
P. 103

ÑÅÔ ÂÓÏĺ¾Ô €ÌÖÈÌÍ̽ÉÌÖ

                                                                                     ∆ιαιτολόγος - ∆ιατροφολόγος








               πούζι  διαλύεται-  σ’  ένα  µεγάλο  µπολ             6. ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΑΛΑΤΑ

               µαζί µε φύλλα δυόσµου και αφού έχεις                 ΜΕ ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΚΟΥΜΠΡΙ,
               προσθέσει και λίγη κρέµα βαλσάµικο.                  ΜΑΝΓΚΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΑΜΟ

               Εννοείται µία από τις έτοιµες µε τις δι-             Φετινή ανακάλυψη και είµαι κατενθου-
               άφορες γεύσεις, διαφορετικά, ανακά-                  σιασµένη γι’ αυτό! Σου ακούγεται περί-

               τεψε σ’ ένα µικρό µπολάκι 1 κουταλιά                 εργο, αλλά πίστεψέ µε θα σε ανταµείψει
               λάδι, 1 κουταλιά µέλι και 3 αντίστοιχα               το αποτέλεσµα. Πλένεις πολύ πολύ καλά

               κλασσικό ξύδι βαλσάµικο. Τέλος, σερ-                 και κόβεις πράσινα λαχανικά της αρε-
               βίρω το δηµιούργηµά µου µε λωρίδες                   σκείας σου. Εγώ συνήθως προτιµώ το

               προσούτο και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.                  λαχανικό σαλάτα και τη σγουρή. Θρυµ-
               Bon appétit!                                         µατίζεις  µε  τα  χέρια  σου  το  σκουµπρί


                                                                    πάνω  στη  σαλάτα.  Κόβεις  το  µάνγκο
               5. ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΑΙΣΜΠΕΡΓΚ,                              σε λωρίδες ή κυβάκια και το προσθέ-

               ΑΓΓΟΥΡΙ, ΦΙΝΟΚΙΟ ΚΑΙ                                 τεις κι αυτό. Συµπληρώνεις µε κρίταµο,
               ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΣΟΛΟΜΟ                                      τον οποίο έχω ψιλοκόψει σε µικρότερα

               ΜΕ ΣΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ                                      κοµµάτια (τον αγοράζω έτοιµο συσκευ-                       103
               Άλλη µία πανεύκολη και γρήγορη σα-                   ασµένο από το σούπερ µάρκετ). Πλένω

               λάτα! Πλένεις πολύ καλά και κόβεις σε                λίγο µάραθο, τον ψιλοκόβω, τον προ-
               λωρίδες  ή  κυβάκια  το  άισµπεργκ,  το              σθέτω στη σαλάτα και ραντίζω µε κόκ-

               αγγούρι και το φινόκιο. Τα ραντίζεις µε              κους κόκκινου πιπεριού- περίπου 1 κου-
               αλατοπίπερο.  Έξτρα  tip:  αν  διαθέτεις             ταλιά  της  σούπας.  Προσθέτω  µπόλικο

               στο  ντουλάπι  σου  και  λάδι  τρούφας,              λεµόνι και ελαιόλαδο. Μιαµ!
               στάξε 2-3 σταγόνες και µόνο για τη µυ-               Περιµένω τις εντυπώσεις σου!

               ρωδιά. Κόβεις σε λωρίδες τον καπνι-                  Καλό καλοκαίρι!
               στό σολοµό και ψιλοκόβεις λίγο άνηθο.

               Σ’ ένα µπολάκι, ανακατεύεις το χυµό 1
               στυµµένου λεµονιού µε 1 κ.σ. γιαούρτι,

               1 κ.σ. µουστάρδα, αλατοπίπερο
               και λίγο άνηθο. ∆οκίµασε και παίξε

               µε τις αναλογίες για το πώς
               προτιµάς της σος- πιο υδαρής,

               πιο ξινή, πιο καυτερή, κλπ.
               Προσθέτεις και τα τελευταία

               υλικά στη σαλάτα, περιχύνεις
               µε τη σος και έτοιµη!
   98   99   100   101   102   103   104   105   106   107   108