Page 109 - mag_64
P. 109
ΣΥνΤΑΓεΣ
Χαλβάς με Σοκολάτα
και Τραγανό Ινδοκάρυδο
180 βαθμούς, απλώνουμε την καρύδα σε ενα
ΥΛΙΚΑ Δημιουργία: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 109
1/2 κούπα ινδοκάρυδο ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Μόλις
Για το σιρόπι προθερμανθεί ο φούρνος την ψήνουμε για 5'
3/4 της κούπας ζάχαρη το πολύ, θα δούμε ότι αλλάζει χρώμα γίνεται
(1 κούπα = 250 ml) καφέ και μοσχοβολάει ιδιαίτερα. Την βγάζουμε
2 κούπες νερό αμέσως και τη μεταφέρουμε με το αντικολλητικό
1 Ξυλάκι Κανέλας χαρτί. Βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι σε
Την φλούδα απο μισό λεμόνι κατσαρολάκι, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και
Για τον χαλβά
σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε το μάτι και
1/2 κούπα ελαιόλαδο μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά και
1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό αποσύρουμε απο την φωτιά.
1/2 κούπα σοκολάτα κουβερτούρα σε Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι
δάκρυα ή κομμένη σε μικρά κομματάκια και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις το
λάδι ζεσταθεί προσθέτουμε το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για να
καβουρδιστεί και να σκουρήνει το σιμιγδάλι
μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε
κατευθείαν όλο το σιρόπι. Σιγά σιγά ο χαλβάς θα
απορροφήσει το σιρόπι. Ανακατεύουμε λοιπόν
και όταν ο χαλβάς μας, έχει σφίξει σχετικά
προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε
συνεχώς μέχρι να λιώσει. Περιμένουμε λιγάκι
να πέσει η θερμοκρασία του χαλβά και τον
μοιράζουμε σε 6 μπολάκια. Σερβίρουμε τα
χαλβαδάκια με το ψημένο ινδοκάρυδο απο πάνω.