Page 94 - mag_65
P. 94
°¬¿ ÌÂÙ¿ ÙÔ ...¶¿Û÷!
ΣΥνΤΑΓεΣ
94
Σαλάτα
Πολίτικη
υλικά Δημιουργία: Αφαιρείτε από το λάχανο τα
εξωτερικά χαλασμένα φύλλα και το ψιλοκόβετε
• 1 μικρό άσπρο λάχανο σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα. Πλένετε τις πιπεριές,
αφαιρείτε τα κοτσάνια και τα σποράκια τους και
• 2 κόκκινες πιπεριές τις κόβετε σαν σπιρτόξυλα (ζουλιέν). Ψιλοκόβετε
• 1 πράσινη πιπεριά το σέλινο και τρίβετε ή λιώνετε το σκόρδο. Στη
συνέχεια, ρίχνετε στη σαλατιέρα τις πιπεριές, το
• ½ ματσάκι σέλινο μαϊντανό και το σκόρδο. Αλατοπιπερώνετε και
• 2 σκελίδες σκόρδο ανακατεύετε καλά τη σαλάτα. Περιχύνετε με το
• αλάτι – πιπέρι ελαιόλαδο και το ξίδι και ανακατεύετε και πάλι
καλά, να πάει παντού. Σκεπάζετε τη σαλατιέρα
• έξτρα παρθένο και αφήνετε τη σαλάτα σας σε δροσερό μέρος
ελαιόλαδο ή στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον, πριν τη
σερβίρετε.
• ξίδι Μπορεί να ετοιμαστεί πολλές ώρες πριν τη
σερβίρετε.