Page 94 - mag_65
P. 94

°¬¿ ÌÂÙ¿ ÙÔ ...¶¿Û÷!
                                       ΣΥνΤΑΓεΣ
















































   94





                                                                                Σαλάτα
                                                          Πολίτικη









                 υλικά                                     Δημιουργία:  Αφαιρείτε  από  το  λάχανο  τα
                                                           εξωτερικά  χαλασμένα  φύλλα  και  το  ψιλοκόβετε

                 • 1 μικρό άσπρο λάχανο                    σε βαθύ μπολ ή σαλατιέρα. Πλένετε τις πιπεριές,
                                                           αφαιρείτε  τα  κοτσάνια  και  τα  σποράκια  τους  και
                 • 2 κόκκινες πιπεριές                     τις κόβετε σαν σπιρτόξυλα (ζουλιέν). Ψιλοκόβετε

                 • 1 πράσινη πιπεριά                       το  σέλινο  και  τρίβετε  ή  λιώνετε  το  σκόρδο.  Στη
                                                           συνέχεια,  ρίχνετε  στη  σαλατιέρα  τις  πιπεριές,  το
                 • ½ ματσάκι σέλινο                        μαϊντανό  και  το  σκόρδο.  Αλατοπιπερώνετε  και

                 • 2 σκελίδες σκόρδο                       ανακατεύετε  καλά  τη  σαλάτα.  Περιχύνετε  με  το

                 • αλάτι – πιπέρι                          ελαιόλαδο  και  το  ξίδι  και  ανακατεύετε  και  πάλι
                                                           καλά,  να  πάει  παντού.  Σκεπάζετε  τη  σαλατιέρα
                 • έξτρα παρθένο                           και  αφήνετε  τη  σαλάτα  σας  σε  δροσερό  μέρος

                    ελαιόλαδο                              ή στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον, πριν τη
                                                           σερβίρετε.
                 • ξίδι                                    Μπορεί να ετοιμαστεί πολλές ώρες πριν τη

                                                           σερβίρετε.
   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98   99