Page 93 - mag_65
P. 93
της Γεωργίας Δουκοπούλου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
93
• Φακόρυζο ή ρεβιθόρυζο: 1 φλιτζάνι φακές ή ρεβίθια και
1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι με λεμόνι και μαϊντανό ή άνηθο αντίστοιχα
• ρεβιθοσαλάτα με πλιγούρι
• Λαδερά και όσπρια: 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασολάκια, μπάμιες,
σπανακόρυζο, αγκινάρες, φακές, ρεβίθια, γίγαντες, συνοδευτικά με σαλάτα
• ντολμαδάκια γιαλαντζί με 1 κ.σ. χούμους ή ταραμοσαλάτα
• Noodles ή ρυζομακάρονα: 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα με σοτέ λαχανικά και γα-
ρίδες
• ρύζι ατμού: 2 φλιτζάνια με λαχανικά
• τοστ με ψωμί ολικής με ντομάτα, μαρούλι και 1 κ.σ. πάστα ελιάς.
• 2-3 φρούτα της αρεσκείας σας
• 3-4 κριτσίνια ολικής άλεσης με 1 κ.σ. χούμους ή ταραμοσαλάτα
• Ξηροί καρποί ανάλατοι (60g) και 1 φρούτο.
• 1 κομμάτι χαλβά(30g) και 1μπανάνα.
• Φρουτοσαλάτα με 2 φρούτα, 2 κ.γλ. μέλι,
3 ολόκληρα καρύδια,
2-3 ξερά δαμάσκηνα ή σύκα