Page 93 - mag_65
P. 93

της Γεωργίας Δουκοπούλου

                                                                                     Διαιτολόγος - Διατροφολόγος













































                                                                                                                                93


               •  Φακόρυζο ή ρεβιθόρυζο: 1 φλιτζάνι φακές ή ρεβίθια και

                   1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι με λεμόνι και μαϊντανό ή άνηθο αντίστοιχα

               •  ρεβιθοσαλάτα με πλιγούρι
               •  Λαδερά και όσπρια: 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα φασολάκια, μπάμιες,
                   σπανακόρυζο, αγκινάρες, φακές, ρεβίθια, γίγαντες, συνοδευτικά με σαλάτα

               •  ντολμαδάκια γιαλαντζί με 1 κ.σ. χούμους ή ταραμοσαλάτα

               •  Noodles ή ρυζομακάρονα: 2 φλιτζάνια μαγειρεμένα με σοτέ λαχανικά και γα-
               ρίδες
               •  ρύζι ατμού: 2 φλιτζάνια με λαχανικά

               •  τοστ με ψωμί ολικής με ντομάτα, μαρούλι και 1 κ.σ. πάστα ελιάς.

               •  2-3 φρούτα της αρεσκείας σας
               •  3-4 κριτσίνια ολικής άλεσης με 1 κ.σ. χούμους ή ταραμοσαλάτα
               •  Ξηροί καρποί ανάλατοι (60g) και 1 φρούτο.

               •  1 κομμάτι χαλβά(30g) και 1μπανάνα.

               •  Φρουτοσαλάτα με 2 φρούτα, 2 κ.γλ. μέλι,
                    3 ολόκληρα καρύδια,
                    2-3 ξερά δαμάσκηνα ή σύκα
   88   89   90   91   92   93   94   95   96   97   98