Page 97 - mag_65
P. 97
ΣΥνΤΑΓεΣ
...ÎÈ ¤Ó· ¢ÎÔÏ¿ÎÈ ÁÏ˘Îfi 97
Banofee
υλικά
Δημιουργία: Χτυπάμε τη σαντιγί να αφρατέψει
• 250 γρ. μπισκότα και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
digestive Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, και τα μοιράζουμε σε
μπολάκια. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια
Για την κρέμα κατσαρόλα. Αφού αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε
τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα
• 3 ώριμες μπανάνες
μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα
• 1 ζαχαρούχο γάλα που έχει η καραμέλα γάλακτος. Αποσύρουμε από
τη φωτιά και μόλις κρυώσει βάζουμε μέσα τη μισή
(400 γρ.) σαντιγί. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Κόβουμε τις
• 1 φυτική σαντιγί μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε πάνω
από το μπισκότο περιχύνουμε με το ζαχαρούχο,
• Ξύσμα σοκολάτας μετά πάλι μπισκότο, μπανάνες και καραμέλα.
Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το
σερβίρουμε το γαρνίρουμε μεσαντιγί και το ξύσμα
σοκολάτας