Page 74 - mag_68
P. 74
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
με πιπεράτη φρουτένια γεύση
Γιορτινός σολομός
74
Υλικά για 4 άτομα
4 φέτες φρέσκου σολομού
1 μίγμα μπαχαρικών από κίμινο, γλυκάνισο,
αστεροειδή γλυκάνισο, μοσχοσίταρο,
πιπέρια (ροζ, μαύρο και πράσινο), μπαχάρι,
δάφνη (ελάχιστη) και μπούκοβο
1 ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1 πιπερίτσα καυτερή (προαιρετικά)
2 ρόδια (το 1 στιμμένο και το άλλο τα σπυριά του)
χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 πορτοκάλι και 1 μανταρίνι
φύλλα βασιλικού
Παίρνουμε το μίγμα των μπαχαρικών, πασπαλίζουμε τα φιλέτα σολομού. Εν τω μεταξύ στίβουμε
το ρόδι, το πορτοκάλι, το λεμόνι και το μανταρίνι. Αλοίφουμε με την μισή ποσότητα τα φιλέτα
ελαιόλαδο
και τα βάζουμε στο ψυγείο για ένα 12ωρο. Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις
Εκτέλεση
ζεσταθεί βάζουμε τα φιλέτα σολομού μαζί με το κρεμμύδι και την πιπερίτσα και τα αλοίφουμε
πάλι και από τις 2 πλευρές τους και τα αφήνουμε να ψηθούν καλά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Βγάζουμε τα φιλέτα από τη φωτιά, και στο τηγάνι ρίχνουμε τους χυμούς μαζί με το ξύσμα των
εσπεριδοειδών. Μόλις ζεσταθεί η σάλτσα βάζουμε πάλι τα φιλέτα σολομού και παίρνουν μια
βράση σε χαμηλή φωτιά και για λίγο. Σερβίρουμε το σολομό πάνω σε πράσινη σαλάτα και
γαρνίρουμε με σπόρους ροδιού και φύλλα βασιλικού.