Page 75 - mag_68
P. 75
Στόλεν
Χριστουγεννιάτικο κέικ
από την Γερμανία
Υλικά Εκτέλεση 75
250 γρ. ανάμεικτα γλασέ φρούτα Σε ένα μπολ τοποθετούμε τα φρούτα και τις
250 γρ. σταφίδες σταφίδες και τα σκεπάζουμε με το ρούμι και
το χυμό πορτοκαλιού.
3 κουτ. γλ. μαύρο ρούμι
3 κουτ. γλ. χυμό πορτοκαλιού Σε ένα άλλο σκεύος διαλύουμε τη μαγιά στο
1 κυβάκι φρέσκια μαγιά νερό και προσθέτουμε 250 γρ. από το αλεύ-
ρι, το γάλα ζεσταμένο ελαφρά και το μέλι.
185 γρ. ζεστό νερό Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει σε ζεστό
160 γρ. γάλα
μέρος για μισή περίπου ώρα.
85 γρ. μέλι Αφού φουσκώσει προσθέτουμε τα φρούτα,
το αβγό χτυπημένο, το βούτυρο λιωμένο, τα
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αβγό αμύγδαλα τριμμένα, το ξύσμα λεμονιού, το
αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε
125 γρ. ανάλατο βούτυρο πολύ καλά, μέχρι να γίνει η ζύμη μας αφρά-
τη και ελαστική.
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
1 κουτ. γλυκού αλάτι Πλάθουμε ένα τετράγωνο περίπου κομμάτι
½ κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο και το διπλώνουμε στα δύο χωρίς να κλεί-
σει στην άλλη πλευρά.
3 κουτ. γλυκού κανέλα
Την τοποθετούμε σε καλά βουτυρωμένη λα-
1 κουτ. γλυκού γαρύφαλο μαρίνα και την αφήνουμε να φουσκώσει μέ-
125 γρ. αμύγδαλα καβουρντισμένα
χρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
125γρ. άχνη ζάχαρη Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C
και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Μόλις ψηθεί πασπαλίζουμε με την άχνη ζά-
χαρη και ...Καλά Χριστούγεννα!